Värsta schyssta lökarna!

Plantagens tre för två-erbjudande nappade ju såklart jag på och inhandlade dessa schyssta lökar. Hehe.
Ville egentligen ha helorangea liljor men de fick duga med svarta prickar på ändå. Verkar vara mycket svårt att få tag i helorangea liljor ju...
Tulpaner blev det dremot i två olika rosa nyanser. Ooooh, så sött!

Får hoppas jag har mer tur denna gång än andra med mina höstlök då det bara ploppat upp ett par krokus som mest för mig. Livet är hårt... thihi.

Svamptramp med bonus

Så mycket man har hunnit med på sistone. Klampa i skogen är en av grejjorna. I jakten på de gula kantarellerna i Vedyxaskogen hittade vi inte bara det vi skulle ha utan även en hel massa blåbär! Jag som trodde de hade torkat bort vid det här laget, men icke! Inte lika stora och fina söm förra året och de växte väligt glest. Men blåbär var det! Mums!

Flera underliga svampar fanns det lite här och var. Man borde läsa på och lära sig några fler än gul kantarell, trattkantarell, fjällskivling och svart trumpetsvamp. Thihi.

Skogspromenader är bra sköna. Få gå lite vilse, bli borttappad, lessna på gula löv som liknar kantareller, akta sig för fästingar och bli överlycklig när man hittat sina kära svampar! Nä, men det finns nog ändå inget bättre än att få vara ute i naturen. Vilken frihet till skillnad från stadens gråa betong!
Jodå, skördade gjorde vi en hel del. En liten hink blåbär och en keps kantareller. Jippie!

Kantarellerna stektes i smör och fick bli tillbehör till den nyuppdragna gösen tillsammans med hemgjord vitvinssås och kokt potatis. Vilken middag!

Och av blåbären blev det bland annat enkel efterrätt tillsammans med en skvätt mjölk.

Ikväll blev det kräftpremiär förresten. Efter att de tinat två dagar i kylen kunde jag inte motstå dem längre och med sambons timjan och kantarellpaj blev det en riktig tisdagshit såhär efter efter att damgympan äntligen haft premiär den med ikväll. Åh, så jag har saknat den! Jag blev så glad att jag shoppade mig ett par nya gympabrallor! Thihi.Bland kaxiga ambulanser och myror

Jahaja, då har det varit gösdags igen dårå. Stora vackra präktiga matbitar från Ekoln gav vi oss ut på jakt efter med dessa nyinköpta gössporrar... Bland annat en kär gammal hederlig Nils Master... i färgen kallad Gösambulansen. Jag köpte det på chans, hade hört talas om att gösambulansen skulle vara riktigt bra, och såg senare när jag googlade på just det att det verkligen var gösambulansen jag hade fått fatt i till och med. Då känner man sig som en fiskenörd när man hittar det bästa betet utan att ens fråga eller kolla upp hur det ens ser ut innan. Yeehaaaw!


Även denna superflourcarbonlina som visade sig vara väl värd sina pengar. Jag blev tipsad om den av fiskefolket inne på Må Fiske då jag skulle ha vertikalfiskegrejjor förut. Tänder skulle inte bita av den lika lätt som vanlig nylonlina sades det, så den fick bli tafsmaterial. Ståltafs har man nu lärt sig stör betets gång helt åt helsike när det gäller kräsna gösar och gösdrag. Därför, på med ett litet beteslås eller icke, och nästla ihop våra flätlinor med en enmetersbit av denna 0,45-lina. Tadaa!


Det är så underbart att få tippa i lilla båten och ge sig ut, denna gången lite småguppigt. Lätt vind från norr på ca 3-5m/s och 19,6 grader visade ekolodet att det var i vattnet. Blåsigt ville ju gösen ha hörde vi på ett fiskeprogram, lite som havsöringen ju. Så kanske detta kan vara en riktigt bra kväll alltså?

I med spöna och trollitroll... och simsalabim på ca 5 meters djup! Det dröjde alltså inte länge förrän det högg första gången. Jag som var andrepiloten fick efter inhalandet håva den fina rackaren på dryga 1,5 kilo. Ojojoj, mycket middag minsann! Bara att plocka med hem! Det var dock inte det nya draget den tyckte om utan en liten sötnos från Cotton Cordell, Wally divern i färg 110 som var skurken i dramat. Igen. Samma som våra två förra mindre gösar drogs på sist. Bra wobbler det där!


Dessvärre då vi är lite nya råkade vi ju under tiden få in två av de andra linorna runt motorns propeller medan vi hölll på... Haha. Man ska inte stänga av eller låta motorn stå på tomgång utan att ha vevat in först. Så det blev lite sjå men akrobatiska övningar och lyft av motor medan vågorna vispade runt oss hit och dit, men sen var mina linor klippta och jag kunde börja om på nytt... Jippi... Jag orkade dock inte med att ordna en ny florcarbontafs. Kanske var det mitt största misstag då det inte kom att nappa någon gös alls på de spöna händanefter.


Halvvägs mot Skokloster nappade det igen på samma drag. Denna gången dock en lite för liten buse som såklart sprattlade till just innan den skulle få hoppa i igen och satte kroken i halspulsådern och blödde som en tok. Stackarn. Att vi har sån otur med de där man bara vill lämna tillbaka! Illa illa. Gösar har man ju lite mer respekt för än andra fiskar med. De där rakbladsvassa gälbågarna är inget man vill komma för mycket i närheten av... Huga!


Någon timme till flög förbi, jag hade ett hugg på denna fenomenala Myrans spinnare Wipp i brun/röd som abborre alltid gillar. Detta hugg kändes dock som en asp, långa gäddliknande ryck men ändå med lite mer sprattel alltså. Jag fick dock inte se vad det var för något då den släppte rätt fort igen.

På tal om asp... Pratade med en kul fiskegubbe vid båtrampen senare som bara klagade på att han fick för få gösar. "Jag får alltid bara de där jäkla 7-kilosasparna..." Haha. Stackarn... Kan inte vara lätt. Mwaaaa, orättvist, jag vill också ha en 7-kilosasp! I alla fall några gånger!

Det är så kul med fiskefolk, de hejar alltid och har alltid massa bra tips och kul saker att berätta om. Historier om galna fiskeäventyr där de fick såååå stora fiskar. Trevligt värre, thihi.
På Skoklosterbåten kung Karl Gustav stod de till och med och vinkade till oss. Så mysigt. Thihi.

Mer trolling och mer napp. Nu blev det fight. En riktigt vild gös hade tagit på min nils master och brände iväg åt alla håll, plus att den ville neråt mot botten igen. Att vi hade motorn småputtrandes framåt verkade inte hjälpa så mycket här inte, denna hade krafter för två...
Sån tur var hade vi fått lite mer rutin på att veva in linor fort och fixa plats åt vilden, och det gick ju bra tillslut. En något större gös än den första blev snart inhåvad och inlyft i båten. Nice! Och satan i gatan vad vackra de där fiskarna är! Jag måste verkligen måla av ett par stycken en dag!
Bra sätter de sig även i och med sin hårda överkäke, en krok där och gösen har knappt en chans att slita sig verkar det som. Praktiskt och vacker firre helt enkelt!

Sent kom vi hem från vår fisketur, klockan var nog inte långt ifrån midnatt. Thihi. Men nöjda var vi, några middagar var ju räddade. Bara att leta rätt på en passande flaska vitt att ha till nudå!
Sockersött

Jag kunde verkligen inte motstå detta skrivbordsunderlägg inne på Thuns igår! 79 spänn fattigare men jag ler till 79% mer när jag sätter mig vid skrivbordet och ska pyssla! Plus att nu kan jag kladda med målarfärger och allt annat så mycket jag vill nästan! Yeehaaaw! Thihi.

Nu fattas det bara att skaffa mig en riktig sån där liten misse att kela med härhemma. Hoppas hoppas hoppas det blir snart!

De rastlösas nya syssla

Nu har vi ledsnat på vårat hem igen! Haha, nääää. Men vi vill göra det ännu mysigare ju!
Så dagen efter vi kommit hem från västkustsemestern så rev vi ut halva hallen......och min lilla data/syhörna som jag slipper ha såhär stöking numera förhoppningsvis...

Här skulle målas så det stog härliga till! På Uppsala Färg hittade vi samma gräddvita nyans som vi har i vardagsrummet och med det på rollern rullade det på. Yeehaaaw! Bye bye fruktansvärt fula gröna färg!

Även skrivbordet skulle målas för att passa in såklart.

Bruna paket inshoppade sen alltså, hur ska detta nu gå och bli? Vi hade våra funderingar om allt verkligen kommer passa...

Jodå, upp med skåpen bara. Här är de tre översta utan sina luckor än.

Såhär blev det alltså till slut och ser ut just nu. Inte alls så dumt, riktigt mysigt tillochmed! Här kommer jag att trivas!

Och i hallen smög Thomas kompis runt till och från under en dag. Men inte bara det, han passade även på att lägga ett nytt golv i klinker.
Jag undersöker med de nya plattorna och två toarullar  till ögon om det blir bra mot väggen.. hahaha.

Det vi hade innan var ju bara en fuskig matta som såg ut som klinkers. Det går då verkligen inte för sig. Thihi. Så den åkte ut. Farväl vackra men tråkiga matta!

Under den visade det sig vara en hel himla massa ludd som fick slipas bort. Huga och blä!

Oops, ett litet missöde... Fiskarna utan bubblor en liten stund medan det lagas!

Golvet nästan klart, fattas bara lite fog mellan plattorna.

Men därefter dröjde det inte länge förrän allt var klart! Helt galet snyggt blev det ju! Åh, så vi är nöjda!


Lite tavlor och annat småpyssel upp nu bara så kommer det se underbart ut sen. Jippi!Firre med dödslängtan?

Nu har vi rymt ut på sjön igen. En tur jag kommer ihåg att lägga upp här i alla fall.
En otroligt vacker, varm och perfekt dag att kasta i den lilla båten var det verkligen. Efter lite väntan på att få använda rampen för att köra ner båtstackarn brände vi iväg ut på sjön. Klockan var strax innan tre och där kom vi att guppa många timmar till.


Men lite nya göstips i bakfickan och ett par fräscha göswobblers trollade vi glatt runt. TDA-kortet är nu även med så man kan känna sig helt säker att få köra lite wannabetrolling. Det känns bra att stödja fiskevården, inte dumt med vackra sjöar med fisk i inte! Naturen är alldeles för tagen för given tyvärr...


Sola, fiska och bara vara, det var dagens melodi. En stor gös hoppade plötsligt en halvmeter upp i luften bredvid mig antagligen skrämd av linan eller båten, eller missade våra drag??? Wow, jag visste inte de kunde flyga precis som regnbågar! Och vilken uppvisning, en riktigt ståtlig, fin gös var det minsann... synd att den inte högg bara. Den kanske endast ville säga hej? Vinka med stjärtfenan?
Dessa varma sommardagar är så goa. Det är så skönt att inte behöva bekymra sig om någonting alls... Bara ifall fisken sitter kvar hela vägen in när det hugger. Thihi.


Det dröjde dessvärre länge innan vi behövde bekymra oss om det sistnämnda. Ända till klockan 9 på kvällen när solnedgången färgade sjön alldeles rosa. Då högg det till lite lätt i min ena göswobbler. Sen inget mera... trodde jag jo. Jag vevade in för att kika varför min wobbler gick så konstigt, höll sig uppe vid ytan hela tiden. Nämen, det satt det ju en liten gös därpå! En livlös gös??!!

Jag lyfte fort in den i båten i bara linan. Åhej! Gösen rörde inte en fena... Underligt, vad var detta för en konstig filur till fisk? Inget motstånd? Hallå?
Satt sig riktigt illa hade den med, blödde som en gris stackarn. Den storleken hade jag gärna kastat tillbaka men då det såg så illa ut för den får den bli kvällsmaten. Den konstiga livlösa fisken stretade knappt emot eller sprattlade något när vi gav den ett snabbt slut med skaftet av håven ens. Livsglöd nada...


En kvart senare trodde Thomas att han fastnat i mitt drag, men näpp, det var samma där. Ännu en exakt lika livlös gös som var för glupsk för sitt eget bästa fick åka i båten. Lite större än min men inte tillräckligt. Dock lika glupsk som min, så tyvärr kunde inte den heller åka tillbaka. Fisk utan maginnehåll lever nog inte så länge... Hopplösa ena det där...


Men så roligt att ändå få ett par! Lyxmiddag nästa dårå alltså ser det ut som. De första gösarna i vår båt. Check!


Inte förrän halv tolv var lillbåten hemma i garaget igen och vi kunde äntligen ramla in genom ytterdörren. Men icke, jag ville inte sova för det. Jag rev fram en hög svarta vinbär, lite jordgubbar och ett recept. Nattfika är underskattat. Thihi. Dock fick jag fika själv då karln min somnat för länge sedan.


Utveckligen går framåt...

... i alla fall inom nagellack! Titta, så läckert!
Tar man först denna nr. 116 "Happy pink" och kladdar på...


...och därefter denna nr 802 "White art", deras så kallade Graffiti nails-nagellack, så blir de ju hur snyggt som helst!   Lite frostbitna naglar. Thihi.


J'adore Isadora!

Kelsjukt

Efter att ha firat ett sött bröllopspar under en grillkväll fick jag av sambons föräldrars glada vänner låna och vara matte åt denna lilla sötnöt till dvärgpudel en natt.
Jag kelade och busade med honom så mycket hela natten att han hoppade upp i sängen bredvid nyvakna mig och ville inte gå hem på morgonen dagen efter ju hur mycket det än rycktes i kopplet. Stackarn, jag fick knuffa iväg honom! Hade jag fått välja hade han fått stanna kvar myyyycket längre till!
Åååh, så kär man blir! Jag vill ju skaffa voffsing nu ju!


Aja, kanske får vänta ett tag med voffsing, men kissekatt kanske man kan få fatt i, vore så mysigt med en liten hårtuss att gosa med här hemma. Då enklare med en som går på låda och klarar sig en stund extra än en voffsing som ska ut och rastas tyvärr. Plus att kattmat luktar tio gånger godare! Nån dag snart ändå hoppas jag på ett litet lurvigt troll som tassar runt här, återstår att se vad det blir för sort!

Grått guppande

Äntligen fick jag komma ut med båten lite! Ut på Ekoln, flyga förbi alla andra båtar, leta vilda glada firrar... Det sistnämnda hittade vi dock inte på mycket av. Men tur i oturen då jag fick göstips av en trevlig herre. Bomber och andra liknande småbestar i gult, rött och blått höll han glatt upp efter att vi fått se de tre runda goa gösarna han och sonen hade dragit upp. Alltid så kul när man får lite tips, särskilt när man är nybörjare på det här med gös lite grann. Älskar att vara nybörjare på något sorts fiske, då blir man extraglad när det hugger!


Sällskap fick vi annars av ett gäng sötnosar och deras kära mor. Jag bara smälter när såna däringa simmar fram till en när man är ute och fiskar, men tusan att man har glömt ta med en bit bröd varje gång nästan. Charmtroll värre!


Båten är nog vårat bästa köp! Vilken frihet att kunna åka till vilken vassrugg man vill! Eller leta fisk på 30 meters djup! Jippi och blä på samma gång! Thihi.


Hmmm... ur kurs där ett tag?


I varje vik var det en grön illaluktande sörja vid vattenytan med. Jupp, nu blommar algerna... Underbara övergödning... bläää...
Får en att vilja källsortera som en tok och bli ekologisk bonde meddetsamma!


Vädret var lite sådär lagom. Nästan helt lugnt på sjön, grå himmel, varken kallt eller varmt ute. En riktigt mysig kväll helt enkelt! Nästa gång lite fiskrikare dock hoppas jag på. Thihi.Sommarskatter

Ojojoj, nu var det länge sen jag skrev. Men en semester på västkusten utan internet får det bara att bli så. Thihi.
Berättar med om semestern en annan gång, för nu är jag så ivrig att få visa alla dessa skatter sommaren bjudit på.
Först och främst mina balkongklätterrosor som doftar lika gott som de blommar vackert!


Sen denna lilla vitlök med underbar smak som blev tzatziki under kvällen och tillbehör till vår oxstek. Mumma!
Vitlöken ser dock verkligen ut som ett litet monster på denna bild, sött va?


Bär sprang jag runt och jagade på gården här med. Det gäller att passa på, annars kanske någon annan tar dem, thihi. Men skålen var full när jag kom in igen så jag hade inte behövt skynda mig, så många bärplockare verkar det inte finnas i området ändå. Phew!


2 liter röda vinbär fick jag fatt i under kampen mot massa myror och anfallande flugor och spindlar. Hehe.


Och jag klättrade halvt upp i trädet kändes det som när jag skulle ha fatt i dessa bigaråer, runt halvkilot lyckades jag håva in i alla fall! Åh, så gott. De ska det bli kräm på!


Värre med röda vinbären, de vet jag inte alls vad jag ska göra av. En paj kanske? Någon som har ett annat bra förslag kanske?

RSS 2.0