Paj, inte kaputt kväll!

Lilla Virre ramlade över på besök under början på min gräsänkevecka och jag hade ju lovat henne en bit körsbärspaj av körsbären som plockades i veckan. Så efter mycket plock och pill....


...lugnt och sansat grillande utan tjuvsmakande...


... prydligt ätande av middagen...


...så blev det till slut en prima körsbärspaj till efterätt!!

Glad tant

Sådärja, nu är tant glad, för nu har tant fått inreda men tantiga gardiner...


...och en maskros! Yahoo!

 

Jag är så stolt att jag klarade av gardinerierna, men nja, det ska finputsas lite till med 4-fingerkrokarna jag satte tokigt och råkade köpa i två olika modeller, men sen så!


Tidigt barhäng

Nu kan man ju hänga i baren i våra nya kök till och med! Bara att plinga på klockan och lägga in en beställning vettu!

En gömma för kokböcker och gott vin är uppfunnen, likaså lite extra skåp ovanför kyl och frys.


Spishällsskydd hittade jag på Klingel, så onödigt mycket smart och fint de har där! De här var ju hur läckra som helst, och bara att ställa åt sidan och använda som superlyxiga spisunderlägg när man ska laga mat på hällen, Yay!


I sovrummet ser det fortfarande dock en smula naket ut, men mina kära tantgardiner från Jotex har anlänt, matchar gudomligt men saknar fingerkrokar! Iiiiih! Tillbaka till Jysk och shoppa lite till alltså, thihi. Klurigt det där med bågupphängningen ändå, men det ska nog lösa sig det med!


Det är blött med vatten!

Stackars Myra är inte alltid lika förtjust när vi tvingar henne att bada. Såhär glad var hon innan:


Men nu har det varit så varmt ute och inne och hon såg så svettig ut stackaren, plus att det är så skräpigt och dammigt i lägenheten efter köksbyggandet så nu fick hon allt hoppa i en gång extra.
Så länge hon fick varmt mysigt vatten hällt över sig så spann hon nästan. Men så fort det slutade ville hon bara ut och iväg, kallt och hemskt och elaka husse och matte. Huga!


Handdukstorkad så gott det gick sprang den vilda lilla tösen in i sovrummet och försökte tvätta sig vidare själv, medan hon gav oss riktigt onda blickar.


Men oj så ren och fin hon blev, och fluffig som en boll när hon väl hade torkat helt. Men nu ligger hon säkrast uppe i klätterträdet och blänger ner på oss surt för vad hon fick utstå... Thihi. Men lite mysigt verkade hon allt tycka det var ändå. Och oj, så gott hon alltid doftar när hon är nybadad! Wiiie!



Frukostlycka

Vi har redan hunnit laga oss varsitt lyxmål i det nya köket. Thomas har kastat ihop världens godaste sparrissoppa efter Per Morbergs recept och helt galet goda ciabattas med hemgjord aioli, kräftstjärtar och mums.

En jobbnatt hittade och tog jag ett kort med mobilen för att spara ett underbart recept på bananpannkakor med kokosmjölk jag hittade när jag bläddrade i en tidning. Så de svängde jag ihop klockan halv nio på morgonen efter att ha hängt på låset till Ica tillsammans med pensionärerna för att få alla ingredienser. Men det var det värt.
Serveras skulle det göras med cashewnötter, lite naturell youghurt, torkad frukt och med lite akaciahonung ringlat över. Gudomligt! Och en poppis frukost enligt både mig och killen ju. Måste göras snart igen! Thihi.

 


Men såhär gör du i alla fall:

Bananpannkakor
Vispa ihop 2 ägg med 1 burk kokosmjölk, 1,5 dl mjöl, 2 msk socker och lite salt. Slanta och kasta i bananerna. Stek små pannkakor eller plättar av smeten i smör. Jag serverade som sagt tillsammans med cashewnötter, lite naturell yoghurt, torkad frukt, några vindruvor och med akaciahonung ringlat över allting. Riktigt mumsigt, men du har säkert dina egna favoriter att prova till! Smaklig måltid!

Hällvetet är här!

Nu har det hänt lite mer i lilla köket igen! Så fint, så fint! Kom på att vi har ju kanske ingen köksö, men det är ju faktiskt en kökshalvö! Nu är jag riktigt nöjd och glad! Jag som alltid haft just en köksö som en av mina högsta drömmar, men en kökshalvö slår jäkligt bra det med kan jag säga! Thihi.

 

Hällen som väntats på, utgått, väntats på, bytts till beställning av nyare version, väntats på, kivats om, väntats på mera och som nu till slut äntligen har kommit har kastats in i nya bänkskivan som också satts på plats. Blev det inte riktigt läckert? Så duktig han är karln min!

 


Förhoppningsvis kommer fläkten imorgon, den sista stora pusselbiten. Några små andra sista pusselbitar ska letas på Ikea nån dag snart. Efter det kan det nog inte vara så dödligt mycket kvar av grovjobbet.
Såååå jag längtar tills jag får inreda och pyssla och fixa och.. sånt tjejigt.. Wiiie!


Det finns så mycket man vill köpa nu ju. Jag har redan hittat världen läckraste spishällsskydd som även är skärbrädor. Hoppas jag lyckas klicka hem ett sånt snart. Då dyker det ju garanterat upp här på bloggen!

Nya idéer dök istället upp idag i köket förresten! Så antagligen kommer en vin- och kokbokshylla och en kryddhylla knåpas in och upp. Så spännande!

Även resten av rummet och lägenheten väntar på att få komma iordning. Det har varit svårt då man inte velat plocka upp så mycket ur flyttkartongerna då det är slipdamm och usch usch överallt. Hoppas stackars Myra inte är för sur på oss...



Bergsbestigaren


Kvällsfiske vid Ulva kvarn. Klart att Myra skulle få följa med!


Hon tyckte det var jättespännande att sitta på en gungande brygga och jaga allt som flög och kravlade förbi, kika på fiskar och en sväng lite närmare på världens minsta och sötaste gädda som sambon såklart fick, given gäddmästare som han alltid är.


Promenera i koppel blir hon bara bättre och bättre på. Visst, det går kanske inte så fort alltid, men hon måste ju hinna se så mycket på vägen förstår ni ju. Viktigt med upplevelser av alla de slag! Kan ju inte stressa förbi hela världen, man skall vara en livsnjutare!


Det är så kul att spana in folks reaktioner när de ser vårat lilla sällskap... Så de alltid ser ut att fundera... "Va, fiskar de, på detta udda ställe? Va, har de en katt med sig också? Jahaja, ja det finns då folk till allt..."


På kort är det inge roligt att vara med tillsammans med matte nej...


...så då slipper väl Myra det dådå...


Några nyfikna änder var ruggigt intressanta...


...men tyvärr var vattnet blött och lite läskigt så nån andpaté blev det inte till middag.

Berg var det en hel del att bestiga för lilla Myran, de roligaste med vallgravar runt.  Men inte lät hon bli för det! Allt ska utforskas, särskilt alla vägar som gör att man kommer närmre sina byten...


Det kanske inte blev så mycket fiske inte, mera passande av Myra som ville kika på allt och alla. Men det var det värt. En underbar liten naturtripp blev det i alla fall, och nu är man pigg och på bra humör igen, sådär som man alltid blir efter underbara naturtrippar. Thihi.

Kusiner för tusan!

Har ni sett vilka söta kusiner Myra har fått? Hela fyra stycken till och med! Myra själv var tvungen att kika in på Clarellis hemsida och spana in de nya små tussarna. Det är hennes moster Georgia som är den stolta modern!
Att det just blev IT-namn åt hela kullen var husse mycket förtjust i då det är hans avdelning så att säga.



Myra hälsar att om det behövs kan hon lära dem allt hon kan om att klättra i klösträd, för det är hon en mästarinna på!


Och att de inte behöver vara oroliga över att de bara har ett litet snöre till svans, en vacker dag kommer de också att ha en lika vacker plym som henne!


Välkomna till världen små fluffbollar och ett stort lycka till!

Midsommarblått

Under de lediga dagarna vid midsommar var man ju bara tvungen att komma ut och guppa med båten en stund. Helt perfekt väder med sol och vita vackra moln! Man kunde bara inte låta bli! Plus att det var så underbart att få komma ifrån allt stök här hemma en sväng...
Tänk bara att få byta mot denna vackra vy en stund:


En ny flytväst shoppade jag mig precis innan, fin va? Jag tyckte att den var så sött flickig, thihi.

Med nydiskad skinande vit båt tog vi oss fram över det böljande blå till våra favoritfiskeplatser men även ett par nya. Bland annat en riktigt söt liten vik där löjorna lekte och vakade medan gäddorna envist jagade dem lite här och var i skymningen. Jagade även lite fuskfisk gjorde de ju på köpet...

 

Ibland är livet bra gött. Bara ligga och njuta och fiska. Gös blev det tyvärr ingen denna gång. Men vi ansträngde ju oss inte så värst heller, så vi får väl skylla oss själva. Aja, vi har ändå inget färdigt kök att göra iordning någon lyxmiddag i än. Ååååh, så jag längtar efter att det ska bli färdigt så man kan leva normalt igen och packa upp resten av alla flyttprylar!

 


Livet är hårt, men skymningarna underbara. Haha, det där lät illa...

 


Näckrosorna blommade ju! Så fina de var allihopa! Klart jag var tvungen att fota!

 

 

Nä, nästa gång får vi fasen se till att dra upp några gösar! Till dess får man väl glädja sig över en riktigt vit och vacker liten båt utan blodfläckar på och i. Gaaah!

 


Sommarmumma

Måste bara få visa dessa underbara midsommartårtor. Den första är mammas förbannat goda variant...


...och den andra godbiten gjorde jag.


Vackra tassen

Hon är så duktig min lilla flicka! Thihi.


RSS 2.0