Hemligheter

De krälar i massor! Finfina från kolonilotten där vi just slavat med allt från broccoliplantor till minipurjosar.


Men vad ska jag med dessa slemproppar till nudå? Kanske smuggla till mitt andra hemland dit färden går imorrn? Haha.

To be continued...

Tveksamma häckelhugg och fiskefrustration

Såhär gick det alltså till den där otursdagen... och såna här äro planerna för att ordna till allt.


Jag, Thomas, hans föräldrar, deras vän och Thomas systerdotter åkte ut till Väddökanalen i ett tredje försök att fiska lite strömming. De två tidigare helgerna vi provat har vi inte fått mer än ett par stycken per gång. Riktigt ont om strömming i år, kanske är det för kallt i vattnet, att vintern har varit för lång, att den kanske inte vill komma lika nära kusten som tidigare år eller bara att det är om om dem i år... Underligt.


Efter en ordentlig sovmorgon så var vi på plats runt klockan 4 bredvid killens föräldrar som stod och kastade och kastade men inte hade fått minsta lilla strömming.
Jag knåpar ihop mitt spö, laddar på en "Hjälmarskräcken"-häckla och kastar iväg... och visar exakt hur det ska gå till. Haha. En strömming på första kastet! Stackarna som stått där i ett par timmar och kämpat...
Men nja... jag hade nog bara tur just där just då... för mer än så nappade det inte på ett bra tag. Morr!


Det blev några små strömmingar till inom de närmsta timmarna. Men ujuj... man brukar ju kunna fylla hinken på ett par timmar annars! Var är alla små godingar?
Med en mask på varje krok på häcklan bottenmetade vi abborre istället som blev som en riktigt rolig sport. Ett riktigt bra tips om man vill ha mycket abborre fort. Thihi.


Men när jag lessnat på det med kastade jag på min söta lilla baby buster, den i färgen "hot pike". Gick till en brygga en bit bort och kastade iväg för att retas lite längs vasskanten. Och jag tror fasen jag kan det där med att jerka nu, för även om det inte var på jerkspöet så fick jag i alla fall min första fisk på jerkbait, på första kastet! En tung sak på 2,5 till 3 kg skulle jag tro som stretade emot ordentligt. När den kom närmare och jag fick se den var den rund, fet och spolformad... som en monstermakrill! Men ändå så har jag aldrig sett en mera akrobatisk gädda! Den krängde, svängde, simmade i cirklar, wobblade runt, vek sig dubbel nästan! Och tyvärr gav det resultat. Den måste ha träffat tafsens lås för hela tafsen flög plötsligt upp och tillbaka mot mig och gäddan stod still nu istället som om den var förvånad över att den inte satt fast längre! Med mitt jerkbait i munnen!
Hur kan detta hända? Kan en gädda verkligen öppna en tafs? Jag måste ju ha världens mesta största gigantiskaste otur! Den måste ju verkligen fått in tafsen just mellan tänderna, kanske genom det där första hårda hugget skulle jag tro... ÅÅåååh, så sur jag blir! Särskilt när den vände på klacken och simmade iväg me min jerkbait! Stackars fisk och stackars mig, jag som älskade det där draget! Nu måste jag ju köpa ett nytt likadant! Tur att det är löning i krokarna i alla fall. Haha.


Åter till strömmingsfisket så lyckades jag även skapa mig flera eventuella utgifter. Vi bytte plats och jag ställde mig bredvid en stor pelare. Strömmingen började nappa lite bättre men det gick djupt, mycket djupt. Tricken var att släpa häcklan sakta längs botten men korta snabba lyft ibland.
Onödiga utgifter var det ja... Den där pelaren... Jag satte mig ner på klippan, tittade nog inte tillräckligt långt bakåt innan jag kastade... och vips så hade jag två spön.... Skål och hadiraja hej! Är man klantig så är man! Jag blev ju naturligtsvis helt förkrossad! Mitt kära trogna kustfiskespö! Nej nej nej! Detta kan icke vara sant! Men jojo, nog var det det.  Surt konstaterade jag att detta var slutet på strömmingsfisket för mig, och tjurade lite för mig själv. Men vid en senare eftertänksam blick på delarna så hade ju faktiskt bara den översta toppen gått av. Jad trädde om lite och vips så hade jag ett superlångt superperfekt och superstyvt jerkspö som gick att dela! Inte så dumt det där inte ändå.... Yay! Man ska ju se saker positivt heter det.... Hmmm...


Jag provade, jag jerkade strömming med min häckla. Och ta mig fasen, det funkade ju finfint! Det nappade ju på riktigt bra där ett tag när jag ryckte och ryckte... Thihi. Grrrreat! Succé!

Nästa år ska jag nog ta med mig en engångsgrill och en skvätt gräddfil ock kanske lite färskpotatis till strömmingsfisket vid Väddökanalen. Det kändes som om någon hade tänkt till och sett till att gräslöken växte vilt överallt därborta. Mumma! Nyuppdragen lyxmiddag någon? Thihi.
Är det lika vacker solnedgång som det var då med så kommer man ju aldrig komma hem. Thihi.


Aja, så värst mycket strömming blev det ju ändå inte, men vi fyllde ju hinken i alla fall, sambon och jag.
Resultat alltså: Varsin gudomliga kvällsmacka och varsin monsterportion dagen efter till lyxlunch! Uss, så gott det är med nyuppdragen fisk asså! Den man dragit upp själv smakar dessutom allra bäst!


Bara en sak kvar alltså, iväg till fiskeaffären och shoppa shoppa shoppa! Wish me good luck!
Nu hade de i alla fall äntligen fått in mina kära favoritspinnare "Black Bee" igen! Ett måste!


Jag ser färg!

Näpp, detta har jag inte kunnat gå förbli fler gånger nu. H&M hade såklart rea på dem men lika såklart slut på just denna sommargröna färgen, så det fick bli denna extra dyra versionen på Kicks för 69 spänn. Men vill jag ha så vill jag ha! Och nu är det mitt! Jag längtar sååå till imorgon kväll då jag äntligen kan få lägga på lite och se mina naglar blomma upp precis som den vackra sommaren därute! Man får ju inte ha nagellack på mitt jobb! Snyft!


Fasiken!

Vilken oturshelg! Nu har jag knäckt mitt kära kustspö och fått min söta lilla babyjerk snodd! Mwaaaa! Jag blir galen! Jag lovar att berätta mera så snart jag kan. Morr och dubbelmorr!



Nytt besök på fiskebutiken snarast dårå... Uj uj...
Men nu måste jobbas! Swisch iväg!

Tant Nöt och tant Virrevarr

Skepp ohoj, nu har man hamnat hos Virre på lite tjejkväll efter lite shopping på HM.
Livat som vanligt, haha. Pizza, cider, chilinötter å ugnsbakade chips förgyller kvällen såklart.
Såhär gick det bland annat till...




Jag framför skärmen

Ojoj, nu borde det ju vara lagom med en hög recensioner när jag haft massor med kul för mig (och glömt att blogga om det, fy skäms)!
Bio har det blivit två stycken på sistone.


Robin Hood

För ett par veckor sen såg jag den nya versionen av denna hjälte var ju faktiskt riktigt bra! Bättre än jag trodde! Russel Crowe som självaste Robin var ju inte så dum alls inte. Men min favorit var hon som spelade Marion, alltså Cate Blanchett. Vilken cool tjej Marion hade fått bli! En dam som inte var en övervacker kvinna på 19 bast, utan en powerwoman som slogs, styrde en hel gård och inte gick av för hackor. Jag fick vibbar av Ishäxan i Narnia! Haha. Coolt! Så ska tjejer vara! Hehe.
Annars var det riktigt bra handling med en hint om att det säkert kommer en tvåa snart. Yay!
"Det är Robin Hood jag vill ha!!!"

Betyg: 7 av 10 rävsvansar



Sex and the city 2

Efter att ha käkat en god men alldeles för salt liten spädgris på restaurangen Riverside med några tjejkompisar var denna film en självklarhet!
Ett måste för alla fans! Jäklar, vilken bra film! Man bara satt och njöt av alla galna situationer tjejerna hamande i under en tripp till The (New?) Middle East. Massa sköna idéer för nya stilar fick man också. Redan börjat skissa på en eventuell outfit inpirerad av filmen. Nice! Hehe.
Men ååååh, så sugen jag blir på att shoppa Sex and the city-boxen nudå å bara råkolla en vecka i sträck på alla dessa underbara avsnitt! Får se vad plånboken säger runt löning. Iiiiih!

Betyg: 8 av 10 rävsvansar

Spel har jag hunnit hitta två stycken med! Och en ny sajt som brorsorna tipsade om. www.zavvi.com skickar spel, filmer, musik och en hel del elektrionik med ynka tio spänns frakt ända från England. Man kan fynda som tusan då vissa grejjor är snuskigt billiga!



Rabbids go home (Wii)

Japp, detta underbara spel blev mitt första köp från denna goa sajt. Sött som socker men kaniner i stringtrosor som springer runt med en kundvagn och snor åt sig skrot! Visst, det är skitkul nu, och de nästkommande tio gångerna, men sen har jag nog lessnat är jag rädd för. Lite enformigt men sött! Sådär sött som jag vet att mina brorsor avskyr! så nästa gång de kommer hit ska jag tvinga dem att spela det där spelet heeeela långa kvällen! Moahaha.

Betyg: 5 av 10 rävsvansar



Wii fit Plus (Wii)

Nya versionen av det där spelet till balansbrädan. Jojo, några nya roliga spel och några nya träningövningar. Helt klart en förbättring av det förra. Vansinnigt kul ju!
Åka segway tog visserligen riktigt bra i vaderna och de nya träningsövningarna var riktigt elaka de med. Men gaaah, så roligt! Min favoritspel där man ska springa runt en bana i en såpbubbla var tillbaka i en värre och svårare variant. Jippie! Som en galning skulle man också stå och flaxa med armarna för att leka fågel och flyga till och landa på olika plattformer.
Plus att jag tränade bort ett halvt glas mjölk sist jag spelare också. Det ni! Hehe. Men för få roliga nya spel! Jag vill ju ha hur många som helst!

Betyg: 6 av 10 rävsvansar

Finfint i köket

Sådärja!


Nu är det färdigt! Eller nja, har varit ett bra tag... Utteputtenuttepluttesött värre! Jag älskar detta förkläde! Thihi. Men det blev min present till lilla mor på mors dag såklart! Hoppas att hon blev nöjd!
Många bilder blev det såklart! Men då det är en present har jag inte vågat lägga upp bilderna på det än. Thihi. Top secret! Iiiiih! Nejdå, inte nu längre! Lugn lugn!

Det roligaste ändå var att jag satt och klurade på vad tusan jag skulle ge mamma i morsdagspresent, så surfar man runt och klurar och klurar och klurar... Landar på sysidan.se mitt i deras förklädestävling. Jamen, det är ju perfekt! Två flugor i en smäll!
Knepa och knåpa och ett par veckor senare var det klart!


De dubbla volangerna med kantstickningar är bara så coola, ska nog göra ett par kuddfodral med såna med nån dag!


Bakelser är alltid gott, och dessa små söta galningarna i mangastil kunde jag verkligen inte låte bli att härma och ritade ihop ett litet mönster att kasta upp på förkladet. Vad passar egentligen bättre på ett förkläde när man ska baka i och för sig? Thihi.
Jag använde Vliesofix för att fästa dem innan de skulle sys fast. Bra grej det där ju!


Tävlingen dårå... Jodå, den är avklarad nu. Jag kom faktiskt på andra plats! Stolt värre är jag! Åh, så kul! Har precis idag shoppat upp presentkortet jag fick idag hos svenska mönster som sponsrade allt. Vad det blev får ni se när det dimper ner i brevlådan! Thihi.


Till sist måste jag även få visa denna underbara duk jag fick av mina föräldrar, köpt i Berlin. Ujujuj, vilket jobb, även om den förmodligen är maskingjord! Så galet vacker! Ett vitt bord nu bara att lägga den på så är allt komplett!


RSS 2.0