Hemtrevligt

Nu har denna lilla söta flicka bott med oss i tre dagar.
Så vi hade längtat! Och oj, så spännande det var att få äntligen åka iväg och hämta henne!


Buren godkändes av alla de andra i kattfamiljen innan hon fick åka iväg i den, alla skulle krypa in och kika vad det var för en ny låda.
Men så hemskt det kändes att ta henne därifrån och ta med henne hem. Alldeles ensam i hela världen och bo med två knasiga människor. Hur skulle nu detta gå?


Hon pep lite på bilresan hem men när hon fick en filt över buren blev hon tyst och somnade efter en stund. Hela vägen från Stockholm till Uppsala fick hon sitta med mig i baksätet, det kändes tryggt att få ha lite koll på henne.

Hemma fick hon leta sig runt i lägenheten i lugn och ro. En vit leksaksmus blev snabbt hennes bästa vän och det dröjde inte länge innan det var full fart på henne.


Jag trodde inte vi skulle få sova något alls på under natten så som hon flängde runt, men nädå, hon blev ju som tur var trött hon med, så efter att ha gjort av med all överskottsengergi däckade hon i soffan och sov hela natten.

Halv åtta på lördagsmorgonen vaknade vi av att någon anföll våra fötter som rörde sig under täcket. Det var fart och fläkt igen och busfröt lekte med allt hon kunde hitta! Så otroligt söt! Morgonunderhållning av högsta klass!


Men vi ville ju ha sovmorgon då det var en sån go lördag. Och efter att ha gett henne frukost som hon smaskade i sig så duktigt somnade vi alla tre om igen och vaknade inte förrän minst ett par timmar senare.

En smart katt verkar vi ha fått fatt i. Hon är otroligt försiktig och drar in klorna direkt om hon känner att det är hud hon nuddar, vill absolut inte rivas.

Ligger hon och leker med sin vita leksaksmus och jag går till ett annat rum så tar hon den i munnen och springer efter mig, lägger ner musen igen bredvid mig och fortsätter leka. Thihi.
Öppna dörrar verkar inte vara något problem för henne heller. När vi stängde in henne på toaletten en kort stund för att ordna en sak så dröjde det inte länge innan hon hade klurat ut att man kunde hoppa på handtaget för att ta sig ut igen och tillbaka till oss. Haha. Smart katt värre! Går inte att lura henne inte!


Mer och mer kelig blir flickan för varje dag som går. Hon är så otroligt social och vill vara där vi är hela tiden.
Idag under lite familjemiddag charmade hon alla våra föräldrar, även pappa som är allergisk men ändå verkade vilja stanna kvar! Jag är så glad han vågade sig hit två dagar i rad till och med! Han kände inte ens av henne så väldigt mycket första gången ändå sade han, ännu mindre nästa gång om hon får bada kanske? Det ska bli spännande att se om vi lyckas med förresten. Gaaah!
Men lite allergivänlig kanske hon är ändå, jag hoppas det i alla fall! De ska ju funka mer eller mindre på vissa allergiker de här sibiriska busarna.

Fiskekatt är hon nu en god bit på väg att bli nu! När vi ställde en stol framför akvariumet satt hon ett par timmar och bara stirrade på våra fiskar "Kompisarna" som gled förbi sakta men simmade och gömde sig fort när hon satte tassarna på glaset. Haha, så skönt den måste vara att vara så fascinerad av något.


Hon är i alla fall den alldra sötaste och goaste kattungen jag någonsin träffat, vilken jäkla tur man har här i livet ibland när man får ta hand om en sånhär underbar sötnos! Hoppas vi kan ge henne ett riktigt gott liv nu bara!


Ett nytt namn har hon fått förresten. Hon heter ju Clarellis Estelle på papprena, men här hemma kallas hon numera Myra. Uttalat exakt som det andra söta lilla djuret med ett benpar till. Allaredan verkar hon klipsk nog att fatta själv att det är henne vi ropar på när vi ropar på Myra, i alla fall när det vankas mat. Praktiskt!

Måste passa på att tacka Lotta som har hand om S*Clarellis för alla råd och tips och en sån go busig ny liten familjemedlem! Och nu ska hon snart få nya småttingar igen förhoppningsvis! Lycka till!

Vill ni kika in på hennes hemsida finns den på www.clarellis.seI väntans tider

Nu börjar det arta sig, snart kan nog en kissekatt flytta in här ändå. Lagom till fredag, thihi. Så kul det skall bli!

Nu har hon i alla fall fått en alldeles egen liten toalett... och sand av ett märke hon känner igen, men lite mer anpassat till just våtutrymmen. Lät bra tyckte vi och tog två då de hade superpris på dem!


En låda att åka åka i när vi flänger runt som värst... Ihopfällbar, kan det bli smartare?? Visserligen för små voffsingar egentligen och en smula större än en vanlig kattbur, men misstänker hon blir en stor sibirisk fluffboll när hon vuxit klart och inte ska hon då behöva kura i en liten sketen bur stackarn!


Och ett klätterträd är på väg med posten, hittade det på Geckozoo.se. Det ser ju helt perfekt ut! Hoppas hon kommer att gilla det!

Nu är det mest bara småplock kvar! Det allra roligaste ju. Leksaker i massor, sele, koppel, klosax, borste, kattschampoo och annat kul kommer härnäst.


Visit hos lilla fröken Bus

Vilken tur att vi hann träffa vår framtida lillkisse en sväng på lördagen innan vi rymde utomlands!


Och nu är det bara lite mer än en vecka kvar tills vi ska hämta henne! Jisses, så spännande det skall bli! Hoppas hon kommer trivas bra med oss, men vi ska göra vårat bästa för att skämma bort henne naturligtvis så jag tror nog det jo!


Hon hade vuxit en hel del sen sist vi såg henne och var nu busigare än någonsin! Vägde redan över kilot, tuuuung kisse. Thihi.

 

Hon är rätt lik sin mamma allt. Så hemskt det kommer kännas att rycka iväg henne från mamma och alla kattkompisarna. Det kan inte vara lätt att vara en liten kissekatt inte... Stackars...

 


RSS 2.0