Bland berg, dalar och fjordar trivs jag som torsken i vattnet!


Ännu en dekal fastnade på väskan denna sommar ju!

Och en mycket trevlig liten ö jag varmt rekommenderar är Tromsö! Vi var dit nu under semestern, Thomas och jag, för att njuta av naturen och shoppa lite smått. Dit måste vi snart igen! Vilket smultronställe!

Vi passade på att:

... kika på berg, dalar och fjordar. Allt lika förbannat vackert.


... åka på rundtur med en båt som gick sönder halvvägs så vi fick oss en extra lång rundtur, mysigt värre!


... klättra upp och vandra på ett berg med lite hjälp av en linbana en bit av vägen.


... äta varsin välförtjänt fjällmuffins uppe på en av bergstopparna.


... vara lite romantiska uppe på berget såklart!


... ta en läcker panoramabild av utsikten från berget och över hela lilla Tromsö.


... träffa en korthårig kopia av Myra och sakna henne som tokar!


... åka ut med Norges tredje äldsta båt "Signe", till vänster på bilden, som fortfarande är i drift.


... fiska söta torskar från Signe som sedan smaskades nykokta i havsvatten tillsammans med flatbröd och lite smör. Mumma!


... besöka "Sommarön" och njuta av friheten och naturen.


... äta massa underliga och smaskiga djur som val, säl, ren, hälleflundra, stenbit, vildlax och marulk.


... kika på floran...


... kika på konstiga hus...


...och drömma oss bort när vi kikade på Hurtigruttbåten...


En resa jag sent kommer glömma och verkligen hoppas på att kunna göra om snart igen!

Kittlar dödsskönt på tåssingarna

Detta är ju bara ett måste för en sportfiskare! Och vilken underlig men rolig kväll det blev!
Det har ju öppnats ett nytt spa i stan och när de hade massor av öppningserbjudanden passade jag på att shoppa på mig några lyxiga presentkort att njuta av nu när hösten sveper in över Sverige.

Jag och en vän bjussade med våra karlar på Fisk-spa! En massa små busiga och hungriga fiskar som ville smaska på våra fossingar fanns det där minsann och det kittlade riktigt skönt när man satt där med fötterna i baljan.


Det kändes lite som att doppa fötterna i en massa kolsyra. Enda skillnaden var nog att man hade förbannat lena fötter när man tog upp dem efter en halvtimme igen. Inget jag kanske skulle lägga pengarna på igen, kändes mer som en kul grej än en spabehandling, men visst var det mysigt skönt, jojo. Och åh, så söta de små firrarna var när de simmade runt och smaskade på oss. Det kan inte vara svårt att meta såna där inte, bara att stoppa ner en fot så har man ett gäng direkt!



Så nu är alltså en ny kategori härmed öppnad. "Vild och vacker" i vilken jag ska blogga om spabesök, smink och annat sånt mys som man inte kan annat än att känna sig på topp av!

Sista pusselbiten!

Äntligen har fläkten anlänt, rätt modell, och den andra är tilbakaskickad. Så skönt.
Det tog inte lång tid innan sambon kastade upp fläkten på väggen och åh, så fint det blev! Finemang!


Nu är det verkligen bara lite småjobb kvar i köket som att måla lite, bygga och lappa ihop lite, fixa en lucka till den hemliga baren, sätta upp ett par plafondlampor i taket och lite till.

Kladdigt gott

Så smart! Med syltsocker gick det ju på fem röda att göra underbar lingonplingonsylt!


Här ska äta sylt till förbannelse varje morgon! Thihi.


Pysselbrallor skapar inspiration


Nu ska jag snickra, pyssla, måla, plantera och hoppa runt och leva livet ännu mer! För nu har jag hittat mig ett par såna ruggigt söta hängselbyxor på Plantagen, rea var de på till och med! Hurra!


Så 351 spänn fattigare men många hobbykvällar gladare äro jag. Tänkte först jag skulle ta mig ett par beigea istället, men då man är blåögd så passar man nog lite bättre i blått ändå, eller vad tycks?
Nu kommer jag ha dessa brallor på mig jämt, mitt nya hem! Thihi.

Äntligen kom mina nya söta klackar från Klingel på posten förresten. Det var fel på de förra så de skickade ett par nya till lilla mig. Bara älskar klackarna av kork! Synd att sommaren är slut nästan bara, men det kommer väl fler förhoppningsvis!


Katt och tratt

Kan man utbilda en katt till att hitta goda gula trattkantareller tro? Njaaa, Myra verkar ju inte så ruggigt sugen på det och tyckte mest att kantarellerna luktade mysko. Thihi. Jag får nog vänta med en kantarellsökare tills vi hittat vår voffsing nån gång i framtiden.


Men i skogen tyckte Myra om att hoppa runt och kika. Men oj vad med fästingar det var där! Usch! Jag hoppas vi lyckades plocka av henne alla innan de hann sätta sig. Har tack och lov inte sett någon "vindruva" krypa runt på golvet här hemma så jag tror hon klarade sig! Hemska små djur de där!


Men lite glada kantareller fanns det ju faktiskt i skogen även om vi bara hittade till en liten middag, men oj vilken middag det blev sen då! Squash från kolonilotten fylld med köttfärs och kantarellstuvning. Inga dumma grejjor det inte!


Katt har fått fnatt?

Bloggen! Där är du ju! Vad som har hänt på sistone? Jadu.

Till exempel halvt om halvt skitit på sig av skräck när man såg lilla Myra ligga och spela död, hon låg verkligen exakt sådär bra länge ju med med benen rakt ut bara! Ibland är hon en smula för skrämmande...


Klippa sig ska man ju göra med jämna mellanrum väl? Nu är det i alla fall gjort, var kanske på tiden, thihi. Rädd att det ska bli så kort jämt ju, och det blev det ju också, men jag börjar gilla det mer och mer ändå denna gången. Ser i alla fall inte ut som en femtonåring längre! Illa när man tvingas visa ID-kortet då man vill lämna in en tialott med minsta vinsten på ju, eller när man ska shoppa snällcider på Ica! Yay! Haha. Aja, blidde det fiiiint?


En galen passionsblomma gav jag mig på att binda om då jag ville ha den i ett hjärta istället för en cirkel. Ett projekt som tog runt tre timmar, men så stolt jag var sen! Kanske mest för att jag bara klantade loss en enda liten knopp! Sen om det blev så överdrivet mycket hjärta av det hela vette tusan... Men jag gjorde mitt bästa!

Måste ju avsluta men en snäll bild på Myra med, kan ju inte gå och ge alla mardrömmar!


Storstadsyran är på topp


Titta! Nu är min väska märkt lite till, en Danmarksdekal glänser så fint på den! Hoppas jag får en stor vacker samling av märken en dag!
Denna gång var det alltså Köpenhamn som gällde med en glad pysslig jobbarkompis! En riktigt lyckad resa som innehöll en hel del! Bland annat...

...ett besök på vackra Tivoli...

 

 


...shoppande av en söt liten kissekatt i ballerinakjol i denna inspirerande söta butik...

 


..kikande på runda torn och läckra kyrktoppar...

 


...klappade av min smarriga favoritelefant från "The Elephant parade"


...shoppande av en toksöt liten hatt...


...boende på ett mysigt spahotell med tjejkit...


...promenerande längs vattnet...



...lyssnande på världens skönaste "The wishing well" som vi råkade hitta spelandes på gator och torg...


...spanande på en militärhangar ombyggd till lägenheter under en båt sightseeing...



...rusande i det galnaste regn- åsk och hagelovädret Köpenhamn hade haft på 30 år...


...springande på Glyptoteket för att kika på en Cleopatrautställning och annat intressant...


...och naturlitgvis fikande och helt galet mycket fikande till och med då de hade så underbart fikabröd.


Ja, det var ju en mycket lyckad storstadstripp med gott sällskap! Man fick verkligen mersmak av vackra Köpenhamn, så nog måste man ta sig dit nån dag igen!




RSS 2.0