Nu rymmer vi ut i våren!

Klart det blivit en del fiske nu när det varit så underbart väder. Och i lördags var jag, sambon och en hel del fisk på hugget i Väddökanalen.Då det inte hade blivit något vidare nappande helgen innan när det var regnbågpremiär med onödigt tröga bågar, samt lite gäddfiske utan vidare resultat var det nu dags att skärpa till oss.

Vi hittade en riktigt bra och grund vik där det verkligen vimlade av gädda. Vinden låg på åt rätt håll och solen sken och värmde så skönt. Fyra gäddor på cirka en halvtimme fick vi upp, fler simmade efter dragen i det klara vattnet men hann inte hugga förrän de såg oss stå och vifta i båten. Vi får vifta mindre nästa gång. Thihi.


Gäddorna runt och under 2,5 kilo ungefär som nappade var ena riktigt pigga små odjur ändå. Vårglada och vred sig likt ormar när de försökte ta sig loss. Tre av dem fick såklart åka hem igen, men den största fick följa med oss hem istället. Så friska fina gäddor måste ju göra en sån bra gäddpudding minsann! Det kan inte vara lätt att vara så god inte... thihi.

Väl tillbaka vid bryggan igen efter några timmars utflykt runt om i kanalen, såg vi att det stog folk på bryggan och drog massvis med strömming! Vad tusan! Så tidigt? De brukar ju inte komma in förrän om ett par veckor åtminstone. Men jojo, nog fanns det strömming. Ekolodet visade stora moln av svarta prickar längs bottnen närmast bryggan. Ujujuj, så kul!


Så såklart passade vi på att klura på en häckla och doppa ner den för att få vår lilla del av de elektiska sillarna vi med. Det nappade otroligt bra, så bra har det nog aldrig nappat där ens. Så läckert! Och vad underbart det var att få dra lite strömming igen! Ju fler på häcklan, desto tyngre och roligare! De såg alla så goda ut att man ville sätta tänderna i dem direkt ju!


Då vi blev kvar så länge fick vi även se den gammaldags traditionen på Väddö; hur man drar "not". Ett annorlunda sätt att lägga nät. De ror ut med ett slags nät i en halvcirkel ut i kanalen och halar sedan in det från land igen och fisken som råkar vara innanför. Det var något helt otroligt vad mycket stömming de fick på så sätt! Ujujuj!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0