Väx lilla frö, väx!

Lilla kolonilotten får man ju inte glömma bort. Så mysigt det ska bli i sommar att ta Myra med sig och sitta och rensa lite ogräs eller skörda godsaker. Måste ju även vara spännande för en katt att tassa runt bland massa olika konstiga växter, thihi.

Men denna gång var det mest bara plantering som gällde, kanske lite sent ute men bättre sent än aldrig? Sommaren har ju kommit på tok för fort i år så man har ju knappt hunnit med!


Lök är viktigt att ha, så jag kastade ut hela fyra olika sorters lökfrön. Purjo, gul, röd och scharlotten.
Rödbetor och två sorters morötter, vitkål och palsternacka åkte även ner i jorden de med.


Potatisen jag satte var av arten Timo. Såklart det skall vara finsk potatis ju! Tidig sort stod det på etiketten, ska bli kul att få veta hur den smakar.


Det enda som går att skörda är den underbart goda rabarbern som så troget kommer upp varje år igen, och jodå, nog har det blivit en hel del rabarber- och jordgubbsrutor och lite kräm allaredan på dem. Synd att blommorna inte skall vara kvar, de är ju så läckra!


Även elaka små ogräs kan vara onödigt vackra. Man borde ta sig tid att kika runt mer vad det finns för olika sorter och hur de ser ut på nära håll. Maskrosernas soliga blommor är i alla fall alltid lika underbart fina!


Jordgubbarna blommar ju även dem för fullt, minst lika sött!


Tänk så rogivande det är att sitta och påta och pyssla en hel dag i det lilla landet. Vad gott man sover sen, som en riktig sessa ju. Wiiiie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0