Står stadigt igen

Äntligen har jag nästan blivit frisk igen efter att har varit attackerad av elaka sega baciller som höll sig fast hela veckan minsann! Var helt däckad där ett tag! Bara lite förkylning som är kvar nu. Så skönt!

Idag blev jag genast på bättre humör när jag fick springa lite i affärer och kika. Såklart var det även lite grann som följde med mig hem efter att jag dansat runt bland bland slutreorna.

Ett par örhängen från Snö:


En lång skjorta/tunika från Cubus. Älskar att militärmodet verkar vara på väg tillbaka nu till i vår igen! Så läckert ju!


En söt magnet med det göttiga mottot "take time every day to do something silly", och senaste numret av Kattliv. Jag måste ju se till att suga i mig så mycket kunskap som möjligt innan lillan flyttar in! Thihi.


De hade även ett par sidor i tidningen där man kunde se vilken ras som passade en själv bäst. Och jo, den sibiriska katten lät ju helt perfekt för mig! En busig katt som inte växer upp ordentligt förrän den är minst  fem år och som är lite mer hundlik och vill umgås mest hela tiden. Social, kärleksfull och gladlynt. Verkarsom en perfekt följeslagare åt oss ju!
Intressant även att få läsa lite om den sibiriska kattens kusin "Newa Masquerade". Vacker katt och rätt så lik, men lite tråkigt alla ser likadana ut. Jag har fastnat för den sibiriska med en av anledningarna att den finns i hur många färger och kombinationer som helst ju! Plus att min blivande kisse är den vackraste av dem alla!


Dessa snygga jeans med fredsmärket i strass på häcken hittade jag även förra helgen på H&M. Vrålsnygga ju! Peace! Hihi.

 

Hjälp, jag kan inte sluta lyssna på denna sköna låt! Får en på sånt sjukt partyhumör! Vill bara ut och dansa hela natta! Missade ju chansen förra helgen då det var bokat och jag jättetaggad men så jag kände att jag blev mer och mer sjuk och gav till slut upp och blev hemma. Fan fan fan! Måste komma ut å dansa snart ju! Thihi.




I vått och torrt


En av de första bilderna på min kära blötfis till FT2:a! Japp, nu är den testad under vattnet. Haha.


Fotade vår lilla Krokis som håller kvar vattnet för oss när vi badar ju. Är han inte söt?


Bra bildkvalité med ändå för att vara under ytan ju! Önskar jag hade lite fisk att fota istället. Kan visserligen sticka ner den i akvariumet men nä, den luktar så illa efteråt då nog. Hehe. Fiskbilder får vänta till i sommar.

 

Just ja, mina vita amaryllisar har nu slagit ut! Plågar er med en bild till! Men de är ju så fina!

Annat vitt fastnade också på linsen för några dagar sen, särskilt när jag testade "snöläget" på kameran.

 

Så skönt det är att ha landet på ena sidan knuten och storstan på den andra. Hade det funnits en sjö lite närmare med bara så hade ju allt varit komplett! Thihi.

 

 

Spår är så kul att försöka klura på vad som har traskat förbi. Dessa var så väldigt stora och annorlunda dock, ingen vanlig pippi inte.

 

 

Lite mörk bild men jag gillar hur solen kade sig!

 

 

Med solnedgångsläget får man såna här tjusiga bilder!

 

 

Denna är min favorit, ett drömlandskap ju:

 

Närbild på kvist med tuppkam...

 

 

Här en bit av bilden när jag zoomat in. Riktigt bra bilder blir det verkligen med denna kamera! Är så nöjd!

 

 

Men men, nu får man gömma sig i hemmets lugna vrå och kurera sig ordentligt då man åkt på lite halsont och hosta en stund. Jag har inte den minsta lust att vara sjuk, blir så rastlös jag blir tokig ju! Vill bara bli frisk frisk frisk!

 

 




Livet från den goda sidan

Så snäll sambo jag har då! Detta fick jag lagat åt mig i fredags när jag kom hem från jobbet minsann. Så bortskämd jag känner mig! Thihi. Jag älskar när jag får lyxkäk lagat åt mig!

Till förrätt några toast skagen!



Varmrätten var enligt Coops goda recept i samarbete med Alexandra Zazzi (som jag inte har så jättekoll på vem det är men.. hihi.. mat kunde hon i alla fall!). Fläskfilé inlindad i parmaskinka med råstekt rotfruktskaka var hur mumsigt som helst ju!




Tomatsalladen med rödlök och basilika som tillbehör gick inte av för hackor den heller!



På söndagskvällen kastade vi ihop en annan gudomlig sak. Liiiite nyttigare än chips i alla fall! Morotsstavar och gula körsbärstomater med soldippen med smak av chili och lök! Garanterat ny favvodipp! Passar perfekt till grönsaker!


Lyckopillrigt

Nu ser jag klart igen! I alla fall bakom kameralinsen. Min kära nya kamera hade nu äntligen kommit in så jag högg den direkt. De hade tagit ett bra initiativ och börjat sälja den i butiken med, haha. Inget pris hade den på skyltningen dock men jag får väl hoppas de inte satt ner den för mycket under priset jag fick, hihi. Men det är sak samma nu, för den är min min min! Så jag har längtat efter en ny kamera! Nu jäklar blir det blogga av minsann!


Kameran är alltså en Panasonic Lumix DMC-FT2 och jag är monsterstolt! Thihi. Än så länge i alla fall!
Det bästa är att den är vattentät ner till tio meter (även om jag inte behöver mer än 1 meter för att fota mina fiskar, men men.. thihi..), stöttålig upp till 2 meter, tål tio minusgrader, kan filma i en lightversion av HD-kvalité, har helt galet med inställningar och är så läckert blå!

Den känns nästan lite som en systemkamera ju med alla bra finesser och knas. Jag har redan passat på att utnyttja några av dem. Här är testbilderna från helgen...

 

Makrochoklad och makroamaryllisar! Japp, fler amaryllisfoton. Thihi.

 

 


Jodå, den va finemang med självutlösaren med. 2 eller 10 sekunder.


Det sista platta Ikea-paketet satte vi upp igår med. Denna tavla med vallmoblommor som jag hade tänkte ta på cykeln men blev som ett segel i det blåsiga vädret. Så jag var tvungen att ringa efter assistans för att få hem den till slut. Ibland tar man på sig för mycket! Haha. Men nu jäklar sitter den uppe så fint! Jag är så nöjd!


Nattiställningen var riktigt häftig och omtalad i recensioner på denna kamera. Jodå, den kommer jag absolut få nytta av, särskilt om vi ska ägna oss åt nattligt gösfiske i sommar. Thihi.



Panoramabilder har jag alltid varit avundsjuk på hos folk som har kameror som kan ta sånt. Hade för mig jag läst att det inte fanns på denna kamera, men hoppade högt av glädje när motsatsen bevisades och jag kunde svepa en sväng över vardagsrummet. Thihi. Cooolt!

 

Sådärja, lite småtester i alla fall, var mycket bättre bilder innan jag var tvungen att förminska dem i Paint, men men, man kan inte få allt på en blogg...
Nu fattas det bara att prova den under vattnet (jag är liiiiivrädd för att den ska börja läcka in ju även om denna skulle vara typ den bästa av alla...), testa den där speciella roliga snöinställnigen, filma massa knas att lägga upp här och bara fota fota fota! Yeeehaaaw!



Iskall upptäckt

Skarholmen är en vacker plats. Längtar verkligen tills vi kan ta med båten dit igen och dra de första vårgäddorna. Fy, vilken fiskeabstinens man har alltså! Och nu är isarna ännu kassare, går nog inte alls att gå på, och fulla med massa slask ovanpå. Hoppas på öppet vatten snart. Hihi.

 


En promenad blev det i alla fall. För att få komma ut i naturen och se annat än stans gråa betong.
Upptäckte att de hade nu blivit klara med den nya fina bryggan minsann! Vilket jobb! En riktigt rejäl och bra en. Där ska jag ligga och sola och bottenmeta i sommar med kissekatten vid min sida, kan inte bli bättre nog, hihi.


Soledgångar är såna där grejjor man bara måste fota. Inte sant?

Här är bryggan alltså, jättefin ju! Bättre än den där lutande stackaren som var där tidigare. Hehe.


Lite större kvällsbild på tvären...


Vid Uppsala sportfiskes Villa Fristad var det lugn och ro som vanligt. Eller öde kanske är ordet såhär på vintern. Får se om de kommer igång med några roliga aktiviteter nästa år som vi kan kika in på.




Röd dröm

Jag kan bara inte motstå att fota mina vackra amaryllisar ännu en gång... Thihi.


Nu ryker vi ihop!

Platta prylar...?

Japp, nu har vi varit på Ikea igen. Vi kunde längre inte motstå just dessa platta paket och en rolig rulle. Visst är de fiiina? Thihi.


Det är alltså vardagsrummet som skulle få sig en omgång nu. Såhär såg det ut innan vi började slagsmålet...


Slagkämpen med stora skölden uppe! Försök ge dig på den du!


Och detta blev alltså resultatet! Ny matta och nytt soffbord. Lite mer klass på det hela med fredagsmyset lysandes i det mjuka skenet!


Vilket otroligt smart bord man kan har lite prydnadssaker inuti! Lite personliga favoriter hamnade ju där såklart.
Kattvänligt bord med då man får ha prydnadssakerna säkert inburade. Thihi.


Glömde ju i och för sig ett av de platta prylarna, men i brist på borrmaskin får ni vänta ett tag till på att få se vad det är! Iiiiih!

Jag gillar att få paket!

Woopie!

Nu trillade det in ett sånt där glatt sms på min telefon igen att jag hade ett paket att hämta på posten! Mitt Ellospaket ju!

Min nya klänning att dansa runt i med lätta steg när vårsolens strålar kikar in!


Gosiga handdukar i en vansinnigt vacker färg!


Och min kära lilla väska jag han leka surtant med! Thihi.


Nä, nu måste jag lugna ner mig med all shopping, måste hålla mig till alla kissekattprylar nästa månad.
Men en liiiiten svindyr kamera beställde jag i alla fall. Haha. Men kom igen! Jag måste ju kunna fota och filma fiskarna under vattnet i sommar!

Nästa vecka skulle den komma in förhoppningsvis, jag kan knappt vänta tills dess! Det känns ju som det var evigheter sen min förra gick sönder! Har lånat föräldrarnas lilla 5 megapixlare och sambons systemkamerna, försökt med den kassa mobilkameran och plockat bilder med usb hos familjen... Men inget har riktigt dugit åt mig.

Med systemkameran blev jag ju till och med huvudlös! Hahaha.


Jag vill ju ha min egen kamera som alltid ligger där i väskan. En tålig jäkel precis som denna jag beställt! Hoppas den är lika bra som många recensioner säger! Spännande spännande spännande! Den som lever får se!

Röd skönhet

Blomblomblomblomparaaaaden!

Mina röda amaryllisar blommar som tokiga nu sisådär en lagom stund efter juletider! Jättevackra!


De två vita och den sista röda har dock inte lika bråttom. Hihi. Det kanske väntar på vårsolen som allt annat?

Den barrande julgranen har vi ju kastat ut jo, men ända från Berlin tog föräldrarna med sig denna nya lilla skatt till oss som så gärna får stå framme en stund till! Mosaikgrodan bredvid var ju så gullig med förstås!



Pippikäk ordnat!

Tadaa! En avbarrad gran!


Hur vi än försökte att såga till granen nertill så ville den inte dricka något vatten alls ju ens från första början. Så nja, nu var det dags för den att åka ut tyvärr då den verkligen gett upp helt..  Den var vacker över julafton ändå, det är det viktigaste. Den ska ju få vara där och se ståtlig ut och lysa upp hela hemmet då.

Itusågad och nedtryckt i en svart sopsäck kom vi alldeles för sent på att vi kunde gett den till getterna på bondgården i närheten att få knapra på. De fick den förra granen i alla fall, alltid något. Hihi.

Så nu är julen därmed slut. Det känns lite tomt, men men... det är ju bara knappa 12 månader kvar till nästa... Thihi. Man ska ju se positivt på saker sägs det?



Roliga julklappar och födelsedagspresenter fick man ju för mycket av! Så snälla alla är!
Bland annat en knyppeldyna jag ska ge mig på så snart jag får en sekund över, ett läckert Wii-spel med megamonster att fightas mot, ett vackert halsband och armband med vita pärlor, tokfina blå tallrikar från Höganäs och annat smått och gott! Tack tack tack så snälla ni är!

Fåglarna därute passade jag på att få ge en liten julklapp de med efter att jag städat köksskåpet på bröd, kakor, riskakor, skorpor och annat liknande. En hel kasse blev det ju nästan! Den tog sambon och jag med oss på vinterpromenad.


En vacker vinterdag var det verkligen. Lagom kall och snön ligger fortfarande så vackert vit överallt. Vilken toppenvinter det har blivit verkligen!





I brist på skidor får man låtsas så gott man kan ändå! Men ah, någon dag ska väl de få följa med ut också.


Solnedgången kom fort. Vad bråttom den har nuförtiden. Det är i alla fall skönt att känna att vi ändå nu går mot ljusare tider. Sommar och sol! Skynda skynda!


Julklappen till fåglarna blev nog poppis den, kanske en och annan hare fick knapra i sig lite de med! Det är ju fullt av dem i parkerna. Så söta små parvlar! Man vill ju bara krama dem! Thihi.

På tal om söt liten parvel, vi har nog hittat en klösmöbel till lillkissen nu. När det närmar sig får vi smita tillbaka till butiken och hugga den i hopp om att den finns kvar. Hoppas lillkissan tycker om den sen bara! Men vilken djungel det är med kattgrejjor!


Det kändes som att man var en liten Fluppy dog som just hittat nyckeln till en ny värld och öppnar dörren med ett långt "Wooooooooow"! Det finns ju verkligen hur mycket som helst på den där kattavdelningen. Kul kul kul!

På tal om Fluppy Dogs, den filmen borde man ju se snart igen. Så underbar!



Gott nytt år på er allihopa med förresten!

Försmak av pastell

Herregud! Nu har jag gjort misstaget att öppna den där pastelliga Elloskatalogen som legat på skrivbordet en vecka.
Mitt i denna mörka årstid då man helt glömt bort att det finns något lång in i framtiden som kallas vår, slog de ljusa mjuka färgerna emot mig likt den bästa terapi när jag mer och mer faschinerat dansade mig fram mellan sidorna! Lätt, smårutigt, volanger och broderier... Katalogen sken mot mig likt vårsolen själv!

Japp, jag är oerhört svag för frestelser, jag vet! Därför blev det en liten beställning av en söt klänning att gå på vårfest i... En drink i handen, sitta i gräset, grilla röd paprika och gott marinerat kött...



En liten klänning att ha på stranden och tassa runt i... Strand! Tänk, strand! Varm sand mellan tårna, parasoll, smältande glass, solkräm, lena ben, brunbränd kropp, svalkande vatten, massor av ögongodis... Minns ni?



Ett handdukset. Plommonlila att svepa in sig i när man just klivit upp ur badet efter att ha spaat sig ett par timmar. Vackra, mjuka handdukar som doftar sköljmedel...



Och en liten handväska att ta med på shoppingen. Älskade hundtänder. En ny kär vän som hänger med från affär till affär på alla mina många och långa shoppingrundor bärandes på allt viktigt en kvinna behöver och dessutom lyser av läckerhet.


Nog med poesi och fantasi... Jag vill ha vår!

Fan, jag måste stänga den bländande Elloskatalogen nu!

RSS 2.0