Jul, jul, jul för tusan!

Vilken julstämning det börjar bli här hemma!
Har hittat mig en hel del nytt och mysigt att pynta loss med minsann.


En liten adventsstake för värme- eller kronljus inhandlades från Household. Kattsiluetten är ett självhäftande väggmotiv från Slöjddetaljer, grangirlang från Rusta.


Julstjärnan hittades även den på Household, farlig butik det där, hihi.


Julgardiner med så vackert motiv av ett hjärta och små hus från Ohlssons tyger blev jag upp över öronen förtjust i. I brist på snö pyntar jag med snöspray från Coop.


Glögg är ju ett måste vi julen och jag kunde inte motstå glöggrytan, skålen och de små kopparna med målade korsstygn hos MiqMaq. Sytantsvarning igen! Gaaah!


I sovrummet måste vi ju ha fint med, så på Åhléns högg jag denna ljusstake som smälte in helt underbart!


En kungsgran, det var ett måste. Hörde på radio att en gran i storleken man har inne som julgran har en halv miljon barr! Inte konstigt man hittar barr på de mest udda ställena ända in fram till midsommar. Men en kundsgran barrar inte lika lätt, plus att de är mycket mjukare och gosigare, man kan nästan krama dem! Wiiie! Hoppas bara vi slipper några Myror i den, hihi. Till höger har ni förresten en tjuvtitt av min födelsedagspresent till sambon. Spännande!

För att komma ännu mer in i all gosig julstämning nu är det bara att slå igång den bästa jullåten genom alla tider. Klickeliklick! Myyyyys!


Ha  en riktigt gudomligt god jul allihopa och en stor julekram till er! Och se till att vila ut ordentligt nu i jul!


Nu luktar det nybakat igen!

Julbak är en viktig sak. I år blev det bland annat två recept jag hittade i en Allerstidning; Saffransbullar med choklad och saffranssnittar med citron och vit chokladglasyr. Den tredje saken på plåtarna är mina kära gamla chokladsnittar jag bara inte kan leva utan att få baka lite då och då. De försvinner alltid lika fort.


Bakplåtstället jag köpte på Clas Olsson var ju en riktig klippa! Underbar pryl som tar hur liten plats som helst ihopfällt!


Kakburken från Ica Maxi skulle nu såklart få fyllas med rätt innehåll.

Andra sysslor man även måste göra såhär vid jul är ju att slå in massa paket. Myra hjälpte gladerligen till, särskilt med paketsnörena. Det blev fuskrosetter på många paket kan jag säga då jag gav upp när det blev för många dregliga delade snören med tuggmärken på, hihi.


Vintersvamp

Jag är så stolt! Är det inte bara världens häftigaste kort?!!
Brorsan som gillar svampar ska ju såklart ha ett svampkort på sin födelsedag tänkte jag och började skissa...


...och såhär blev ju resultatet när det var klart! Jag ville ju nästan inte lämna ifrån mig det!


Men en sak som är hemsk däremot! Jag som hade suttit och gjort så superfina julkort, men så glömde jag ju såklart att fota dem innan de blev ivägskickade, så nu kan jag ju inte visa dem här på bloggen! Mwaaa! Ni får allt vara utan dem är jag rädd för!

Bråttom i juletider!

Ojsan hejsan hoj!

Nu är det full rulle minsann om jag ska hinna göra klart en hel himla massa glada små julkort! Jag fick en hög nya glada grejjor från Slöjddetaljer och nu längtar jag verkligen till tiden efter jul då det bara är tråkigt väder i väntan på vår så att jag hinner pyssla, snickra, mixtra, inreda och fixa och trixa av mig riktigt ordentligt!


Brorsans kort blev i alla fall klart i tid till han fyllde, här är framsidan minsann!


Det var roligare än jag trodde att göra egna kort och det passar ju så bra nu i juletider och när så gott som alla även fyller år, hihi.

Och mitt syskåp! Kolla! Så stolt jag känner mig! Min kära nya Bernina i mitten! Vill bara ta fram den och sy, men hinner inte, måste koncentrera mig på julkort! Iiiiih!


Vad jag har för projektfunderingar? Oj du, det är många det... till exempel...

  • Sy en täckkåpa till overlocken, tyg hittat i alla fall!

  • Sy mig en one piece så jag kan leka fjortis med Virre och dricka rosévin i på balkongen hela sommaren, stackars grannar så skräckslagna de kommer bli när de ser oss!

  • Bygga en spaljé till min vindruveranka, fick tyvärr tvingas kasta den andra då det hade börjat växa helt vansinnigt söta små svampar precis bredvid dem vilka visade sig ha ett rött kors bredvid sig i svampboken... Varför skulle de invardera där för?

  • Bygga ett växthus till alla små förodlingar och alla mina kära tomatplantor nästa år.

  • Göra en massa söta scrapark att lägga under glasskivan till vårat glasbord.

  • Tillverka en hel rad av egna wobblers och jerkbaits, fan så läckert om det skulle nappa på en sån!

Har jag glömt något? Ah, dessa är i alla fall de viktigaste, de hundra andra projekten får vi se en annan gång hur det går med! Yay!

Men julkort var det nu ja.. gaaah!!

Ajöken från fröken!

RSS 2.0