Möss, Fidosar och kottar

Ah, så flott! En rosa minimus matchar ju min minidator perfekt! Inte sant?


Inte exakt helt samma rosa, men näääästan!
Och 99 spänn är ju ett fynd på Media Markt. Hehe.


Aprikost har jag fallit för ordentligt nu när det blivit vår! Och denna från Esprit kunde jag inte låta bli när mamma och jag strosade runt i Viking Lines taxfree-shop. Mig ha! Och mig fickade!


Mer taxfree-shopping blev ett vårvitt skärp, matchar finemang till toppen och ett par ljusa jeans!


Och uss uss, denna foundation, den absolut bästa någonsin, men som dessvärre kostar därefter men i alla fall är liiiite bättre pris på i taxfreen... Min är ju slut snart så nu gällde det att ha sig en ny!
Lancômes Teint idole ultra rekommenderas varmt! Lika dryg som en måndagsmorgon!


Så hittade jag mig en ny Fido att ha med mig som trogen följeslagare! Han är av rasen Jouni Exclusive och såg så ensam ut där på reapallen i Helsingfors. Komsi komsi lilla vovven... Hos mig kommer han få ett gott hem! Finska vovvar är finfina vovvar. Thihi. vilken färg sen då! Ser ut som en stor mumsig chokladbit! Mwaaa!


Och nej, men jisses, jag får ju icke glömma detta underbart söta lilla symärke! jag kan knappt vänta tills jag hittat något bra att sy fast det på! Så sött så man bara smälter!


Samma dag som den första lönen ramlade in på kontot smet jag iväg till Stockholm för lite gammal hederlig shopping. har man levt på 2500 efter räkningar i nästan två år under hattande av utbildningar och småjobbade här och där som knappt  gett något extra ändå så ska man unna sig en liten belöning! Ah, så gött det kändes!

Det var nog tur att jag åkte alldeles själv till Stockholm, för ingen orkar nog med mig och sådan där shopping, särskilt inte en halvtimme inne på Yves Rocher. Haha. Men till sist nöjde jag mig med dessa därifrån. Hälften fick jag ju dock gratis, de jag ju så goa rabattkuponger de skickar hem till mig jämt! Me like!
Parfym, deodorant, eyeliner, kylande fotscrub och lite till... Sån man inte behöver men vill ha ändå liksom bara för att få känna sig lite lyxig och njuta av livet... Thihi.


Kläder blev det med såklart. Ett par jeans från Vila (älskar deras kvalitéer), lila kortärmad top och svart klänning med dragkedja fram från H&M och ett par korta jeansshorts från Only(iiiih, när ska jag våga ha dem? Snygga som satan i alla fall!).


Nä, denna gång orkade jag inte prova allt och fota. Lat dag idag ju! Hehe.
Ja, det var nog allt. Over and out!



En helg päronfiske

 


Säfsen har finfint fiske de. Och åter blev det jakt på regnbåge. Denna gången med föräldrar i släptåg, eller kanske var det jag och killen som var släptåg då vi kom dit en dag senare?
Nå i alla fall, vädret kunde ju varit lite roligare. Regn, regn och åter regn. Sånt där regn som är så smått att man inte märker att man blir blöt i det förrän man är genomvåt!
jag slapp det i alla fall. För mig var det sovdags då jag jobbat natt precis innan så jag dök direkt i säng efter ankomst medan killen sprang iväg till Mayatjärnen för att jaga båge. Hans pappa hade redan fått två stycken under morgonen. Fusk! Jag ville ju också..... zzzzzz.....

Mot kvällen blev det bara lugn och ro. Killen kom tillbaka, hade haft ett hugg på första kastet, men den hade släppt lika fort som den hakade på. Sen började ösregnet ordentligt.


Men det var ändå så mysigt att sitta där i den lilla stugan och kika ut, titta på tv, slappna av och bara ha det bra, tillsammans med päron och svärpäron. Men jag kunde knappt vänta tills det blev morgon igen. Och se där, det var det ju snart igen!


Men vi passade på att sova ut. Mina föräldrar följde med ut och fiskade med oss! Åh, så kul! Det var på tiden! Fyrtjärnsfisket hette det dit vi skulle. Fyra olika tjärnar med fint plank runt att strosa omkring på. En av dem halvt igenväxt och en av dem endast för flugfiskare. Så okeydå.... Tvåtjärnsfiske mera då. Hehe.


Medan jag lärde mina föräldrar att knyta tackel och meten så sken solen riktigt mysigt. Lite vak här och var och vi tänkte att dett aokmmer bli helt perfekt! En underbar dag. Det dröjde inte länge innan mammas flöte försvann neråt. Men nä, den hann slita sig fortast möjligt tyvärr.

Vi fiskade och fiskade... ingen fick någon fisk, inte en enda kotte som stod runt den där tjärnen. På HELA dagen! Det var nog bara mamma som hade det enda nappet där.
En hel himla massa grodor simmade runt där i kanterna, kväkte och kramades och tillverkade fler grodor. Kära nån... När killens systerson fick fatt i en var jag tvungen at ta en närbild. Söt liten pryl värre, men slemmiga. Hehe.


När mina föräldrar gav upp i takt med att åskan rullade in och regnet föll lite smått och tjärnarna tömdes på de flesta som var rädda för åskan, så flyttade vi oss till den andra tjärnen. Till höger om oss stod två envisa finska damer kvar med oss. En finsk karl som också tillhärde sällskapet stod på andra sidan tjärnen.
En kvart han vi stå, åskan hann precis tystna igen. Sen började damen längst in i hörnet dra upp fisk. Tre bågar på en kvart!!
Gubben mittemot drog två! Inte långt därefter damen precis till höger om oss en båge hon med. Jahapp... vi då?

Finnarna gick. De hade varit där i tre dagar och inte fått en enda fisk så de förtjänade väl dem.
Men vi väntade och väntade... Nu stämde ingenting dock. Det som hade vakat på rätt bra i tjärnen innan de började dra fisk... men nu inte ett enda.. inte ett vak på flera timmar! Hmm... var det verkligen så att de tog de sista bågarna? Kan det stämma? Det verkade ju i alla fall inte bättre. Underligt.


Tillbaka till första tjärnen, jag försökte mäska med några räkskal till och med, men nääää. Det var bara att ge upp... Ett tiotimmars-pass fiske, men ingen fisk... inte ens ett napp hade jag fått! Likaså sambon min. Snyft!

Tillbaka till stugan, ta det lugn med lite tv å chips... Sen blev det natti natti. Hemåt skulle man ju med.
Sån tur var fick jag ändå en fisk tillslut! En lillöring tröstade jag mig med i stugbyns reception. Yay! Inte går det att komma helt tomhänt hem efter en sån go minisemester inte!


Skitbra

Nu grönskar det!
Efter fyra dagars jobb och ett träningspass så var det dags att gräva gångar på kolonilotten. Hadiraja hej, så segt det gick. Det gick mycket bättre för karln min jojo. Jag skulle nog somnat om jag tog för många spadtag. Hehe.
Gångar blev det tillslut ändå. Lagom stora och med lagom många såbänkar. Ska blir roligt att på plantera ut och fixa och dona lite snart igen! Så man har längtat!

Två säckar kosgödsel krattade vi ner med. Så nu kommer det att växa skitbra, skitsnabbt och skitfint, inte sant?

Såklart blev även buskarna jag köpte tidigare utplanterade medan vi blev uppätna av envisa attackmygg som bet igenom mina jeans till och med! Var det såna där ryska elakingar man hört skulle komma tro?


Krusbär och röda vinbär blev det alltså. Så gott det skall bli! Kanske inte ger så mycket detta år, men nästa så! Då jäklar jag jag gå och mumsa. Thihi.

Skördat är det nu med för tusan för första gången i år! Rabarberna har börjat bli klara så igår kväll blev det rabarberkräm på egna rabarber! Det ni! Nu jäklar är det vår! Thihi.


Kändes mera som sommar igår i och för sig. Solen värmde så in i helsike. Hoppas det blir lika fint väder nu i helgen när mamsen och jag hoppat på en kryssning till Helsingfors! Wiiiie! Nu ska shoppas, softas å ätas god mat! Precis vad jag behöver!

Just ja, tack och lov så klarade sig mina små älskade jordgubbar! Jag fick dock dränka dem i vatten innan de ville stå fint igen! Iiiiih!

Panik!

Ånej!!!

Man ska inte åka bort!!! Se så mina kära jordgubbsplantor såg ut nu när jag kom hem!!! Mwaaaa!!! Snälla... överlev!!! Ni måste!!! Upp och hoppa!!!


Bortskämd sytant

Åh,  titta så bortskämd jag var sist jag kom hem efter ett dagpass! Karln min hade lagat jättelyxig paj med parmesan, salami, parmaskinka och annat gott i och på! Så underbart god den var! Jag har det bra jag. Thihi.


Annars har jag knåpat mig lite längre på ett av mina projekt, ett prickigt förkläde. Nu börjar det till och med se ut som ett fast det är halvt ihopnålat bara! Fattas bara applikationerna snart då. Lite jordgubbar ska det nog bli till sommaren, måste ju passa bra? Eller någon som har något annat förslag?


På tal om jordgubbar, bakade ikväll årets första rabarber och jordgubbsrutor. Det finns nog inget godare nej. När man får baka dem, då vet man att sommaren snart är här! Nästa gång blir det på svenska jordgubbar och svenska rabarber istället, men dessa var det veklingen inget fel på heller! Mums!
Receptet är lånat från tasteline någonstans i alla fall!

Rabarber- och jordgubbsrutor (1 långpanna)


200 gram smör
5 dl socker
1 dl muscovadoråsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber
250 gram jordgubbar

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna ca 30 x 40 cm.

2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg,
mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.

3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på
smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar och servera.


Och så avslutas det med en jordgubbsnäsa.... Hmmm... japp! Over and out!




Pingeltinnitus

Med nytt jobb blir det försenat bloggande och springades runt i grön overall och sköta maskiner istället. Men här kommer slutligen helgens bravader i bokstavsform om den bästa dagen på hela året! Dagen då man måste vara ledig för denna lilla fisketävling! Tack och lov så var jag det!
Detta års såna här underbart goa dag började redan klockan fem då väckarklockan ringde.
Upp och hoppa, långt ifrån pigg men fingrarna grep redan efter spöet.


Det är alltså ett gäng riktigt trevligt kyrkligt folk som hyr en sjö i Fyrväpplingen, och då killens föräldrar alltid är inbjudna är vi det likaså. Jag har det bra ibland. Thihi. Även Thomas lilla systerdotter på 9 år var med denna gången.

Varmt klädd, med återkomst av Michelingumman kunde jag knappt vänta förrän vi fick ut och springa i skogen. Turen att få en båt hade vi inte på vår sida tidigt på morgonen verkade det som.

Efter lite snabbt snack med folket där ställde jag mig i ett hörn där det nappade bra förra gången, laddade på en spinnare och försökte locka dit fisken. Knappa 4 timmar på oss hade vi innan tävlingen var slut och eventuell fisk skulle vara registrerad. Men det skulle väl inte vara så svårt?

Min hjälte till karl fick till slut fatt i en båt och kom och plockade upp mig från mitt lilla hörn. Vi hann knappt ut alls förrän det högg till i min kaviarspinnare (Savage Gear Caviar) ordentligt. Men tyvärr bara för ett par sekunder, den firren ångrade sig, upptäckte väl att det bara var fuskkaviar kanske... Men så skönt att få ha kännt på ett första hugg! Kaviarn funkade ju finfint den!


På en klippa i en vik satte vi oss tillslut och bottenmetade med rosa Powerbait när drag bara kändes som att det hamnat högst upp på utelistan. Då började det hugga lite bätte, men mycket försiktigt., bara när det var helt lugnt i viken och inga andra båtar var där... Fiskarna nafsade knappt på godbitarna, riktigt kräsna och verkade inte vilja fastna alls på krokarna.

Men så nappade det plötsligt ordentligt och jag kände att denna satt riktigt bra, förhoppningsvis i alla fall. En vild en, rikigt vild! Ah, detta är livet! Efter att bågen simmat ner i botten och försökt snärja fast sig ett antal gånger kom den upp till ytan och jag fick se den. Finfin ju, runt kilot. Perfekt!
In i håven och lyckan var gjord. Åh, så bra. Ett bidrag till tävlingen och middagen räddad!


Ännu ett bidrag i modell aningen större nappade inte långt efter och jag lyckades få in även den! Men min stackars pojkvän gick det inget vidare för. Det högg flera gånger men de ville visst inte fastna ordentligt på hans powerbaits och krokar. Konstigt konstigt...

Väldigt lite vak, mycket få hugg, det verkade riktigt trögt den här morgonen... inte ens kaviarn fungerade längre. Mwaaa!

I år vann jag inte fisketävlingen nej, haha. Men pris fick jag ändå för största bågen. Det hade varit pinsamt att vinna två gånger i rad så jag pustade ut lite. Thihi. I alla fall när hela fisket känns som en mysig välgörenhetsgala på något sätt.

Ett par varmkorvar, två fyrverkeripjäser som avslutade tävligen, några bibelord och tal och presenterande av vinnarna innan rodde vi ut igen, men nu med killens systerdotter i fören. Nu jäklar skulle vi se till att hon fick fisk! Inte ska hon sitta och bygga kottdjur hela dagen inte även om de blev riktigt söta. Hehe.


Efter att till slut ha återerövrat våran lilla klippkant kastade vi varsitt bottenmete och väntade. Det dröjde inte länge förrän det nappade igen.
Plötsligt pinglade det i killens systerdotterns spö. Med en orolig min fick hon fatt i spöet och började veva! Första regnbågen minsann! Den var så tung för henne att hon knappt fick hunt veven. Tyvärr var slirbromsen på tok för mycket åtdragen så fisken lyckades slita sig... Lite besviken såg hon ut stackarn.

Thomas tappade några fiskar, jag med. Men en vild best till fick jag upp! Tre bågar! Hadiraja hej!


Det pinglade igen! Killens systerdotters spö igen! Nu fick hon kämpa, fisken verkade sitta bra. Hon vevade och vevade men hade det riktigt tungt. Såg så väldigt nöjd ut ändå men hjärtat i halsgropen. Thihi.
Åt vänster... åt höger... en vild firre hade hon på. Slirbromsen var fixad nu så nu kunde fiske försöka slita sig bäst den ville. När den äntligen var framme vid kanten lyckades jag ändå inte håva den första gången... eller andra gången... den simmade ju inte alls dit jag ville och var snabb som en pil. Men tredje gången gillt! Systerdottern fick ett stort leende på läpparna och kunde sluta veva äntligen. Stackarn, hon kämpade på bra!
Fotografering i massor där hon stolt visade upp sin första båge följde. Så kul kul!

Slutsats! Låna med några småttingar (om du inte har egna förstås!) ut och fiska deras första bågar. Livat kan jag lova! Nästan säkrast dock att surra fast dem i ett träd först så de inte riskerar att åka vattenskidor efter fiskarna! Iiiiih!

Ute i båten på väg tillbaka fick sambon till slut napp igen! Och äntligen fick även han veva in sin första fisk! Det var bara det att det var fel sort. En liten gädda var det som hade nappat! Stackarn stackarn, så jag tyckte synd om honom. Sötnötsgäddan fick åka i igen lika kvickt som den kom upp.

Det blev inga fler fiskar för någon av oss den dagen. Dessa vackert designade varelser blev det bara för oss tre idag. Sambons föräldrar fick inte en enda. Illa illa.


Annars brukar det nappa på riktigt bra dessa fisketävlingsdagar ju. Sist såg resultatet ut såhär...
Då hade vi ordentligt med fisk till glada vänner och föräldrar och vi mumsade båge ett bra tag! Lyxkäk även om vi till slut lessnade en aning på det. Haha, tänka sig...


...plus att jag råkade vinna tävlingen förra året med denna! Yahoo! Ett nytt spö till samlingen gav det!


Men det var väl för kallt i vattnet. Fiskarna nappade otroligt försiktigt, vågade knappt äta alls ju, bara nafsade i betena... 6 grader var det i vattnet... aningen för kallt skulle jag tro. Elaka vinter som varit så lång. Morr morr! Men så de fightade när man väl fick tag i dem! På det sättet var det inte det minsta fel på fisken!
Men en fin dag blev det ändå. Inget regn, bara lite kyliga vindar då och då. så mycket frisk luft att man storknade! Underbara natur!


Det värsta är att man hör ju de där jäkla bottenmetespinglorna titt som tätt i syne även flera dagar efteråt. Skulle det springa förbi en liten katt med en pingla runt halsen skulle jag ju automatiskt rycka åt mig närmsta kvastskaft och börja veva. Illa illa, fiskeskada...

Ajsan bajsan lilla katt...

Jaaaa! så underbart! Det ska bli en fjärde Ice Age-film meddelade brorsan. så kul kul! Nu kan jag knappt vänta tills den kommer på bio ju!
Den 13 juli 2012 är datumet satt för premiären och går under arbetsnamnet "Ice Age: Continental Drift". Då har man något att längta till. Haha... Lååångt till dess ju. Undra vad man gör 2012? Jobbar, sliter och lever livet hoppas jag? Slagit mitt gäddrekord några gånger? Äger en sommarstuga kanske? Har ett fast jobb? Njuter av livet? Har katt och hund? Kanske någon småtting till och med på väg? Många drömmar har man... Thihi. Men det är väl så det skall vara?
Vad gör ni 2012 tror ni? Några drömmar?

Och bio verkar det bli redan ikväll med några kursare, får se vad det slutar med för film. Jag får väl ge en recension här sen. Hehe.

Uss uss, var på hälsoundersökning idag för jobbet. De ville kolla att jag är hel, kry och laglig. Hehe.  Så lite ont i armen har jag nu, de stacks ju med en nål i min stackars arm. Huga! Jag som avskyr blodprover! Sickna elakingar! Men så kul att få gå på sånt ändå för att veta hur man mår, borde man egentligen göra oftare. Känns tryggt! Även om de sticks lite...


Nä, de enda nålar jag gillar e de i min spikmatta. Thihi.
Jag får trösta min lilla arm med att två av mina söta små jordgubbsplantor nu blommar! Hoppas det blir några små godbitar på dem med. Thihi. Jag ångrar verkligen att jag inte shoppade fler... Iiiih!


I väntans tider

Min lilla knappnålsskog bredvid symaskinen vittnar om att jag nu fortsatt lite på mitt prickiga äventyr.
Ett tävlingbidrag är också inlämnat nu. Får se hur det går. Spännande!


Men imorgon kväll är det slut på vilan. Äntligen skall jag få börja jobba igen! Jag är riktigt nyfiken på allt! Så roligt det ska bli! Nervös lite med såklart, men det ska nog gå bra! Jag har ju trots allt varit där förr en sväng. Hehe.

Jag har redan känt av hur inspirationen börjar flöda tillbaka. Skissade på ett par byxor, ett par shorts och en väska förutom att jag körde några vändor på symaskinen förstås.

Sällskapssjukans charm

Bär var det här! Både en buske röda vinbär och en buske gröna krusbär blev inhandllade idag. En gul klätterros såg så längtansfull ut efter någon att bo hos så såklart kunde jag inte neka den heller. Nu får den gula lite sällskap med! Åh, så bra!


På Lidl tidigare i veckan hittade jag ännu fler frön jag absolut inte behövde men ville absolut ha!


Men även en liten passionsblomma stod där och lockade. Underliga blad har de, påminner om någon annan liten planta. Iiiiih! Nej, denna går nog inte att röka på med! Schas schas!
Får se om jag lyckas att få den att blomma en vacker dag! Jag börjar dock med att försöka hålla den vid liv. Hehe.


RSS 2.0