Sommarbris?

I torsdags öppnade Media Markt här i Uppsala. Vid besök där fick jag bara klaustrofobi. Fy helvete vad med prylar och fy helvete vad med folk. Thihi. Nä, nu är jag i alla fall inte deppig över att jag inte fick jobbet där. Jag är då inte rätt person att stå bland alla packade sillar där och skrika åt folk och kränga grejjor. Till och med nästan bättre att vara arbetslös då.

Men ett stativ fick jag med mig hem därifrån! Perfekt! Nu kommer jag ta jättelyxigt perfekta bilder i sommar! Thihi. Nästa gång blir det en kamera dårå... Hehe. Jao, en systemkamera vore inte helt fel, men jag får väl passa på att låna killens lite mera kanske.



På New Yorker hade de fått in bikinis allaredan och jag kunde verkligen inte motstå en utav dem. Röd med vita prickar. Yay! Lite konstigt att shoppa badkläder mitt i vintern, men äh... snart är det ju vår, och därefter kommer förhoppningsvis sommaren med massa sol, värme och makrill! Åh, så jag längtar!

Och skåda! Mina nya älsklingar. Dessa kära dojjor!
Se så vita de är! Inte länge till dock skulle jag tro tyvärr. Thihi. Jag får passa på att fota dem medan de håller måttet och färgen!



Åter bänkade framför TV:n

Tadaa! Nu är det nästan klart! Tv-bänk á  la oss själva.
Fläktskåp och metallfötter från Ikea, bänkskiva delad på längden till hylla och ovansida från Bauhaus och hyllbeslag i trä från Fullerö handel. Det med en skvätt brun färg till resulterade i detta:



Endast några små dörrknoppar fattas!
Måste erkänna att jag är riktigt nöjd. Gottgottigottgott!

Gammalt och nytt!

Island, det är grejor det. Just nu med vulkanutbott till och med! Häftigt.
När jag var där sist blev det rundturer bland geisrar, det största vattenfall jag sett, underbart skandinaviskt mode och annan shopping, megajeepar, ny jord, nationalparker och värmeverk.


Här är vyn från hotellrummet över en del av Reykjavik.


Berg... fjord.... fisk?


Gullfoss. 11 meter första fallet, 20 meter andra fallet... forsränning någon? Hej, vad det går! Shwooooch!


Notera isgatan på denna utkiksplats utan ett enda gruskorn och det lilla lilla repet mellan pinnarna till stängsel innan det stupar ner till vattenfallet... Det gällde att hålla koll på var man satte fötterna! Iiiiiih!


Strokkur får ett utbrott! Naturens under!


Jag och pensionären Blesi.


Sprickor i nationalparken. Där ploppade ny mark upp med ca 2,5 cm varje år. Det ni! Knasiga jordbävningar...


Bara älskar denna sista bild. Känns så typiskt island. Platt överallt, men överallt sticker det ändåupp höga berg, varav alla är aktiva vulkaner, känns tryggt jojo? Växlande väder hela tiden. Skurar, solsken, mulet, toppenväder, stormby...

Men det värsta var att jag dreglade bara mer och mer för varje sjö vi åkte förbi. Icke snällt alls!
Flera olika sorters öring , plus en hel del hybrider. Laxar, vilka man slängde tillbaka fort som ögat om de va under 3 - 4 kilo, det var bara "småfisk, skifisk"... Bra om de får växa till sig i alla fall!
Kunde de inte bara släppt av mig med ett fiskespö i handen därute i vildmarken?
Jo, tänk. Nu kan de det! Pungar man ut med ca 8800 spänn får man en fiskeresa på 6 dagar i det fria och en dag i staden för min favoritsyssla shopping!
De hade även nu en hel hög med fiskeresor på nio timmar om man bara vill åka över dagen. Coolt! Var på tiden de kom med såna resor, som jag längtat och hoppats! så en sådan ska det absolut bokas in så snart jag får råd och tid. Thihi. Jippie!

Kolla in denna länk hos Vulkanresor.se till vidare. Lockande, inte sant?


Har de finanskris och fiskeresor så hjälper jag mer än gärna till med att bidra till att de får det lite bättre. Thihi. Bra land det där! Tokbilligt värre med! Jäklar så mamma och jag shoppade halvt ihjäl oss på inga pengar sist.

Jisses, så jag längtar tillbaka! Thihi.


På tal om fiske. Ett jerkspö! Jag har nu för fasen äntligen fått fatt i ett jerkspö! Jörgen, du är bara bäst! Nu jäklar ska här ut och jagas gädda. Så is, försvinn försvinn! Jag har inte tid med dig! Morr!
Detta är tillskottet till det annars rätt proppade fiskeskåpet. Åsså lina å sånt däringa med dårå å en cool keps, men det kom inte på bild idag dock... Thihi.


Take care allihopa!


Smält choklad!

Snart har jag nog fasen bytt hudfärg, i alla fall på händerna! Efter att ha målat hylla och beslag med mörkbrun färg såg jag inte så svensk ut längre. Thihi. Inte lätt att vara lilla mig alltid... Och stackars mina fina naglar.... iiiih! Nytt nagellack på snart igen dårå!

En bit bänkskiva är tänkt som hylla ovanför våran hemgjorda tv-bänk. Men då måste den ju ha färg på båda sidor jojo! Så det var dagens uppdrag.


Det mest irriterande var bara att just den där bruna nyansen såg verkligen ut som smält choklad... så gaaaah så det blev en hel del vändor för att stilla suget i godisskåpet. Thihi.

Såhär blev det i alla fall! Till vänster även en skymt av tv-bänken.




Godsaker i stora lass

Ujujujuj... lång helg, massor att stå i... jobb hit och jobb dit. Spännade och se hur det blir.

Men i helgen var man ju tvungen att lugna ner sig lite också. Därför bjöd jag över familjen för att laga lyxkäk med brorsorna. Vi grillade rostbiff i ugnen tillsammans med hasselbackspotatis, och gjorde sås på stekspadet. Fy tusan så mumsigt! Det blev mycket poppis verkligen! Thihi.


Till efterrätt blev det en läskig pryl. Sån där dallrig jello som verkar vara så poppis i på andra sidan jorden. Läskiga prylar det finns. Men så coolt! Nu jäklar kommer min första hemgjorda film! Vilken succé! Thihihihi.




Igår blev det kycklig till och med! Kycklingklubbor snittande med en kniv, penslade med olja, limesaft och honung, dekorerade med försk timjan och limeskivor och serverade med ris och cremé fraishe! Riktigt mumsigt om jag får säga det själv! Man är lite dålig på att laga kycklig... Blir bara en gång per år här hemma... Thihi. Men nja, är man inte så överförtjust är man inte... Men detta blir det nog nästa år igen dårå alltså! Succé återigen!


När man ska lugna er sig ännu mera dock så är det ju gött att få läsa någon tidning. Jag fixar nya prenumerationer hela tiden, thihi! Tidningskungen har ju till exempel massvis med prenumerationserbjudanden till bra priser. Smart värre! Mina favorittidningar är Fiskejournalen (allt för oss sportfiskefrälsta, massor med bra tips), Solo (mode och åtråvärt), Cosmopolitan (ännu en modetidning som verkligen tar upp allt!), Burda (för oss som vill sy mode själva, massor med nya mönster varje gång, jag älskar dem!). Tidningar är livet ibland när man inte orkar läsa en bok. Thihi.



Vilka är dina favorittidningar förresten?

Framgång?

Igår var jag på Jobbmässan här på Fyrishov för att ragga företag. Sockersött upputsad för att försöka charma så gott det bara gick! Jag är såååå fruktansvärt trött på att gå arbetslös!


Tummen upp!
Jo, nog var det mycket att nappa på därborta minsann. Säljjobb och annat intressant.
Men ah, jag var ju i himmelriket där ett tag vid en monter. En utbildning kallad Mode och Försäljning ska eventuellt, om de får ihop 14 elever, starta här i augusti. Dregel dregel! Där ville jag bara bosätta mig, vilken underbar chans! Sömnad och försäljning i ett! Kan det bli bättre? Så nja, vem vet vad man ska hitta på till hösten. Thihi.

Annars när jag var på väg till bussen imorse ringde en glad nisse från just den där mässan igår och undrade om jag ville komma på intervju. Så senare på dagen blev det så med! Kanske kanske kanske kan detta vara något riktigt intressant! Telefonförsäljare mot företag. Hmmm.... jäklar vad jag skulle kunna slipa mina säljtekniker på ett sånt arbete! Kanske även tjäna grova pengar? Wiiiie! Får se var det slutar, hur det går. Är det ett schysst företag ska jag tuta och köra så leran stänker!

Det sägs att man ska gå osminkad till intervjuer. Men vad fasen, det tror jag inte ett dyft på, lite solsken över ansiktet skadar aldrig!

Rimmar på lotto

Bella är go hon!
Jag kunde inte låta bli att shoppa loss på Blondinbellas belleme.se!
En hel hög godbitar till vrakpriser fick jag ihop. Thihi. Så kul me lite nytt smink, saknat det ju!
Min absoluta favoritmascara genom tiderna fick jag fatt i till exempel, nämligen Lancômes L'extreme! My God, vad jag gillar mina ögonfransar med den!


Annars blev det en kul test av en sån däringa mysko pryl som sägs förstora läpparna. Vette tusan om de blev någe större, om det blev någon pussmun... Lite kanske, men det kittlade dödsskönt i dem i alla fall. Thihi.

Testa allt minst en gång! Det är mitt motto! Eller nja, en av dem i alla fall. Det gäller att ha många bra på lager! Vilket är ditt motto?


Nästan som på riktigt!

The Sims 3 kan jag verkligen inte slita mig från i vissa perioder, och nu är jag nog inne i en sån där spelperiod igen. Mwaaa...
Men vad coolt ändå. Jag kan göra mina favoritsaker precis som i verkliga livet!

Odla massa goda grönsaker och pyssla i trädgården... läsa fisketidningar med fisketips...


...fiska som en tok! Här triumfierande med storpirayan i näven! Haha.



Visserligen så har de glömt allt sypyssel men men... man kan väl inte få allt. Thihi.

Naturnördarna på äventyr

Mycket att göra blev det i helgen minsann.
Vildmarks-, flugfiske- och båtmässan lockade oss på lördagen så dit tog vi oss en sväng.
Mycket folk, noll parkeringar... hehe... jo, efter en kvarts letande släppte de faktiskt in oss på en av parkeringarna, vilken tur vi hade! Thihi.


Gaaaah, så mycket folk det var! Och båtar överallt! Vi tittade på karta för att hitta fiskedelen... Läääängst bort i ett hörn tillsammans med vildmarksmässan. Så igeonom alla båtar, tränga sig förbi alla skärgårdsprickar och bort bort mot himmelriket...

Genom tältbyn...


Men nja, en drömbåt hittade jag väl på vägen. Min alldeles egen Viking line Thomas lovade shoppa åt mig när han blir en rik gris! Haha... Så snällt! Men än, vi får nog dessvärre nöja oss med att vara minigrisar, om inte lottovinsten ramlar in en vacker dag det vill säga. Mwaaa... påminner mig om att jag måste börja spela igen. Haha.


Framme vid lilla himmelriket! Mycket spinnfiskegrejjor var det tyvärr inte, men det var ju trots allt en flugfiskemässa mest...
Lärde mig lite mer om jerkfiske av några glada grabbar som demonstrerade olika drag i en bassäng. Hmm... börjar bli ruggigt sugen på det fisket nu ju. Haha. Glömde dock bort att gå tillbaka och köpa med ett par såna drag hem att testa på haspeln min.
Två små atomdrag och en liten påse godis var allt vi fick med oss hem. Hehe. Nä, tyvärr hittade vi inte mera som föll oss i smak. Tråkigt nog. Men lite stolt är jag över det kallrosa atomdraget Thomas hittade till mig. Sött sött värre! Haha.


Båtarna var välan roliga att kolla på, men synd att de tog upp dubbelt så mycket rolig mässplats som både vildmarks och flugfisket tillsammans. Nä, jag saknar verkligen sportfiskemässan. Hoppas den flyttar tillbaka från Sundsvall igen. Thihi.

Hemma blev det schlagerkäk så det stod härliga till. Stekta makrillfiléer och toast med en himla massa goda grejjor på.


Vilken cool cider killes polare hade shoppat till just mig! Så snällt! Med en räv på! Hahaha. Smakade finfin räv me ju! Bra när folk förknippar mig med rävar. Thihi.


Chokladpudding till efterrätt är inte dumt det heller!


Anna vann var det jo. Inte min första favorit men nog den som förtjänade mesta att vinna. Saknade Elin Lanto i finalen dock! Hennes låt var jo så cool! Och Sibels med! Så synd!
Olas gillade jag med, och Salem. Coola prickar! Vilken var eran favorit då? Vann rätt låt med tycker ni?

På söndagen blev det natur med så lite folk som möjligt. Medan Thomas stavade iväg på skidorna promenerade jag runt och fotade. Mysigt det är med små söta kärr. Lite lite fåglar för tillfället kanske men äh, natur i alla fall!
Jag fylls med sån ro när jag får komma ut i naturen. Finns verkligen inget bättre här i världen!


Med en ordentligt go och varm scoutbrasa grillade vi korv och bara njöt av vintern som snart ser ut att bli lite vår.


Och kramades lite såklart. Sådär som man ska göra framför en mysig brasa mitt ute i skogen!



Naturbilder i all ära...


Jag i solskenet! Upplyst!


Och här är min hjälte i solskenet! Thihi. Luv ya!


Mer blomster

Kan inte låta bli att fota krokusarna nu när de slagit ut ännu mera! Så förbaskat vackra!






Och från i julas måste jag få visa min fina amaryllis som stog där så ståtligt! Wiiie!


Hittade även mitt kollage från den första frosten då jag promenerade hem med mina nyinköpta vinterstövlar. Kallt var det, men så fint att det tog extra lång tid att komma hem. Thihi.


Nagelbitare

Gaaaah, jag har blivit beroende! För att stilla fiskeabstinensen såhärårs kastade jag mig in i ett fiskespel kallat The Salmon Fishing Simulator som en vän glatt tipsade om. Nu porlar det dagarna i ända här hemma, och när jag hör linan vina rusar jag till datorn för att drilla in mina laxar. Hadiraja hej så irriterande kul! Perfekt att ha i bakgrunden när jag söker jobb eller bara latar mig vid datorn eller i närheten... Spännnade pauser får man helt plötsligt! Mwaaaaaa....

Oj, nu hade jag napp igen! En liten jäkel på fem kg.... Men rekordet mitt är just nu på 34 kg! Klå det ni om ni kan! Wiiiie!

Gå in på DENNA SAJT och börja spela ni med vettja. Thihi.




Plommonstop nästa?

Tänkte jag skulle bli lite krullig i håret häromdagen, men det resulterade bara i att jag såg ut som en tant i papiljotterna en stund, och sen var det rätt så rakt igen efteråt ändå. Hmmm... Kanske ska ha dem i liiite längre nästa gång? Thihi. Eller så är det helt enkelt så att jag ska inte ha lockar! Mwaaaa!
Allt för en udda bild i alla fall... Um...

 

Rakt såhär alltså... Mwaaa!

 

 

Jaaaa, nu är jag sådär kär igen. Klänningar, suck! Det finns för många och denna gång kunde jag inte låta bli heller. Särskilt inte när det ska vara jeans överallt i vår nu! Denna kommer ju passa perfekt på alla sommarpartyn tillsammans med mina racerboots och lackskärp vettja! Wiiiiie!

 

Min stackars tå! Har fått ett sånt elakt skavsår sen jag var ute och åkte skidor med ElofHans ju. Men så glad jag är ändå! Jag får äntligen chansen att för första gången använda de där ettersöta små plåstren med djur på som jag köpte för cirka tre år sedan! Haha. Finally! Idag blev det ett med promenadlimpor på! Coolt va?


Lila luringar

Nu har kusin vitamin just varit här och hälsat på med killen sin och planterat en hel hög goa tankar om att fiska gös sen när isen släpper. Stora feta bestar minsann sa de att det fanns därborta hos dem då. Får hoppas på en resa dit då. Hehe.

Annat planterat som nu även börjat blomma är mina kära krokusar på kaffebordet.







Vilka bilder det blir!

Kladdigt värre!

Inte svart, inte brun, inte rosa... utan en vit kladdkaka blev det ihopkastad igår till kusin skulle komma. Den fick ligga i kylen över natten och stelna ordentligt.
Vansinnigt god pryl som jag serverade med nytinade jordgubbar. Mumma!


Vit kladdkaka



100 g margarin
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk citronsaft
2 1/2 dl vetemjöl
lite kokos

Smörj en form och strö kokos i den. Smält margarinet i en lagom stor kastrull och bryt ner chokladen i det smälta margarinet. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt citron och mjöl. Bred ut kakan i formen och grädda mitt i ugn 200 grader ca 12 - 15 minuter. Servera med hallon eller jordgubbar.

Sagan om ElofHans


Det var en gång ett par ståtliga skidor vid namn ElofHans som stod på en balkong tillsammans med ett par stavar.
"Åh, vilken vacker vinter det är... Tänk om någon ändå kunde få åka ut med oss i den", sade ElofHans till stavarna.
"Ja, det vore grejjor det! Det är allt på tiden vi får ut och åka lite", svarade stavarna.

Så en dag med bländande sol och nysnö så kom parens ägarinna i ett par pjäxor och tog med dem ut.
"Ja, nu händer det, nu händer det!" skrockade ElofHans och stavarna alldeles överförtjusta.


Och nog blev det åka av! Lagom långt för att ägarinnan skulle få träningsvärk i flera dagar framåt. Men oj, så kul alla hade uti snön!

"Jippi!!" ropade alla ikapp medan de åkte nedför de små backarna.


Efteråt när ElofHans och stavarna åter hamnat på balkongen var de mycket nöjda.
"Vilken underbar dag det blev!" utbrast stavarna helt saliga.
"Ja, sannerligen! Hoppas vi får ut och åka snart igen!" hoppades ElofHans.

...och så levde de lyckliga i alla sina dagar!

Datakväll

Oj, nu är det stora planer på gång här. Blir ombyggnad och omflyttning i vardagsrummet eventuellt.
Det skall i så fall bli en lååång tv-bänk och kanske en hylla ovanför.

Tur att det finns Photoshop så man bara kan fota en bild av vardagsrummet och möblera om lite hur man vill, och tur att karln min e kung på Photoshop med! Yay! Detta fick han ihop... 6 olika versioner, olika hyllor, olika bänkskivor.













Nu återstår bara att fundera ut vilken som är snyggast... Ajdå, nu luktar det bränt igen... Ska sluta fundera så mycket! Iiiiih!

Tygfrossa?


Vad kul! Nu ska jag vara med i en tävling! Har just skaffat "bloglovin" med så att jag kan följa diverse bloggar. Praktiskt värre, aldrig tänkt på förut att det finns sånt, jag lägger ju bara till alla i "favoriter" och kollar själv om de uppdaterat.
Nog om det, i denna tävling på Materielltjejs sida lottar hon ut en hel hög med dundersöta tyger! Se bara:



Då jag verkligen vill ha dem har jag passat på att ordna det maximala antalet vinstchanser, nämligen 3!
Av tygerna bill jag sy ett bedårande förkläde i quiltteknik med ett stort hjärta på (eller kanske en megabakelse passar bättre?) och lite broderad text. Men även några grytlappar och annat smått och gott för att piffa upp köket! Tyget med små döskallar vill jag pynta ett par sommar jeans med, ha det på fickorna i bak vore läckert! Tyget med tjejerna på skulle bli en del av min blivande shoppingväska eller nececcär och tyget med djuren på skulle få bli en del av ett örngott! Många planer, jojo. Men så är det alltid. Thihi. Roligast så!

Måste få visa grytlapparna jag sydde sist, blev riktigt populära julklappar, men självklart behöll jag några själv med!


Hon hade shoppat tävlingstygerna i USA minsann, kanske jag ska böja kika in där på deras hemsidor jag med, finns nog många godbitar på andra sidan jorden. Thihi. Men hoppas att jag vinner så jag får ännu mer att pyssla med! Så kul det vore! Hoppas hoppas hoppas!

Nu har jag kommit igång med att klura mönster med. Får se hur detta går. Tänkte ge mig in på att göra en test av Thomas jeans. Illa dock att jag tyvärr kan noll om mönsterkonstruktion, men den som inte ger sig borde lyckas! Jag får nog ta och kika igenom mina böcker med just mönstekonstruktion sen för lite extra tips.


I shall succeed!

Nyheter varje vecka

Nu är det ännu fler småttingar på gång snart. Lite nya fröer inhandlades.
Mörka tomater, gula körsbärstomater, plocksallad, purjolök, ruccolasallad och sockersöta doftklint!
Lika spännande varje gång!



En spikmatta är inhandlad med. Haha, underskatta dem inte! Helt otroligt underbar massage, har längtat så efter att shoppa min egen och hittade nu en tokbilligt på Rusta! Yay!


Verkar inte passa alla dock, pest och pina tyckte killen ju. Thihi.

Nu med den vita akvarellfärgen går gäddan framåt lite igen. Haha, många bilder blir det...
Så jag längtar tills den är klar, kommit på miljoner nya projekt allaredan nu ju så. Mwaaaa!




Mat som räcker i evigheter

I fredags stod denna paj på menyn efter att jag hittat receptet på Tasteline.se.
Så goda grejjor det finns att göra alltså! Denna blev gudomlig!

Italiensk paj med salami



Pajdeg
3 dl  vetemjöl
125 gram  smör
1,5 msk  vatten, ca
1 krm  salt

Fyllning
1 burk(ar)  paprika, grillade i olja, strimade
1 burk(ar)  kronärtskocksbottnar, marinerade i olja
1 dl  parmesanost, riven
1 dl  lagrad ost, riven, typ västerbottensost
3 st  ägg
2 dl  mjölk
salt och svartpeppar, nymalen

Sallad
rucola, 1 näve
100 gram  körsbärstomater, halverade
1 dl  svarta oliver med kärna
8 skiva(or)  salami, italiensk
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymalen


Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.

Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.

Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.

Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.

Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.




Sedan på söndagen när vi fått i oss hela pajen blev det mer mat som räckte länge, nämligen pizza efter mitt favoritrecept:


Godaste pizzan (ca en plåt)



5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl olja
1 tsk salt
3 dl mjölk

Blanda ihop allt i tur och ordning. Kavla ut på bakplåtspapper. Kasta sen på:

1 burk krossade tomater (ev blandat med lite tomatpuré)
valfri garnering (grekisk, orientale, bananpizza eller pepperoni kanske?)
riven ost eller mozarellaost

In i ugnen i ca 15 minuter i 225 grader.



Grattis! Nu är det bara att mumsa på!

RSS 2.0